Столично читалище отнася книгите за откриватели в три детски градини

Секретарят на НЧ “Неофит Бозвели – 1928 г.″ в столичния район Подуяне се е заел с вдъхновяваща мисия. Борис Самаринов посещава детските градини в района и чете книги на децата в групите. Той вече е посетил 91. ДГ „Слънчев кът“ и 20. ДГ „Жасминов парк“, които се запознаха с „Патилата на метлата“ и чуха как въображението им може да се развихри „Когато дъжд вали“. Предстоят посещения и в трето детско заведение от същия район.

„Чета, за да разберат децата в детските градините значението на думата читалище и какво се случва в него. Българското народно читалище е уникална културна институция, вписана в списъка на ЮНЕСКО за опазване на добрите практики на нематериалното културно наследство на човечеството.

Четенето и читалището са неразривно свързани, а когато към това прибавим чистите детски емоции, забавлението е гарантирано.“ – разказва Борис за причините, които го мотивират да чете на децата във всяка от групите на детските заведения.

Амбицията му е да запознае мъниците със съвременните детски книги, номинирани за наградата „Бисерче вълшебно 2018 и подходящи за тяхната възраст, като сред тях попадат и нехудожествени заглавия от категорията „Нещотърсачи“. Така малките слушатели ще могат да дадат своя глас за любимата си детска книга онлайн с помощта на родител или чрез колективен вот с помощта на своите учители до 15 април 2018 г., а читалището ще е поставило основите за превръщането им в читатели.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.