Станете част от КНИГОХОДЕЦ 2020

Регистрирайте клас/отбор и се включете в предизвикателството ни за активни бисерчета!

  • Начало: 5 февруари 2020 г.
  • Край: 31 май 2020 г.

Какво целим?

Нека проверим дали участниците в Награда “Бисерче вълшебно” 2020, които четат сами и са регистрирани за участие в Книгоходец, могат да изминат заедно за 2 месеца 40075 книгометра – точно толкова, колкото е обиколката на земното кълбо по екватора!

via GIPHY

Как ще измерим резултатите?

Когато регистрирате отбор и децата започнат да четат номинираните в Награда “Бисерче вълшебно” 2020 книги, ще очакваме всяка седмица да проследявате колко книгометра е изминало всяко дете.

1 прочетена страница=1 книгометър

При деца с обучителни трудности 1 прочетена страница=6 книгометра

Общия резултат на Вашия отбор можете да подавате до 12:00 часа на обяд всяка неделя (първа дата за отчитане – 16.02.2020 г.).

Когато подадете към нас общия резултат на отбора Ви, ние ще го прибавим към данните на всички останали участници. В специалната страница КНИГОХОДЕЦ ще можете заедно с децата да следите как изображението се запълва с покачването на изминатите книгометри.

Защо да участвате?

Децата обичат състезанията. Когато са намесени четенето и работата в екип, ползите са за всички!

Участниците в КНИГОХОДЕЦ:

  1. Четат повече! Докато участват в Книгоходец, децата трябва да четат книгите, номинирани в “Бисерче вълшебно” 2020. Не само ще трупат книгометри, но и ще си съставят още по-аргументирано мнение за своите фаворити, защото ще са прочели повече заглавия.
  2. Работят в екип! Състезателността може да е както здравословна, така и да откаже по-неуверените читатели. Можете да направите табло на учениците си и да следят индивидуалните си резултати, но по-важно е, че всички заедно работят в екип с всички други отбори от страната, за да обиколят заедно земното кълбо.
  3. Получават признание! Всички участници ще получат грамоти за участие в КНИГОХОДЕЦ. Няма ли да е чудесно да им връчите в края на учебната година такава награда, с която да поставите началото на голямото лятно четене?

Ще се радваме да се присъедините към книгоходците от страната!

Как да участвате?

1. Попълнете формуляра за регистрация, за да запишете Вашия клас/отбор в инициативата КНИГОХОДЕЦ.
2. Следете колко са изминатите от децата Ви книгометри и подавайте информация ТУК всяка седмица (до 12:00 часа на обяд в неделя) – ще Ви напомняме по имейл за наближаващия краен срок.

Ние ще обновяваме информацията за всички изминати книгометри от всички отбори и ще публикуваме информация в страницата КНИГОХОДЕЦ всеки понеделник в периода 17.02.-1.06.2020 г.

В края на Награда “Бисерче вълшебно” 2020 ще обявим:

  • петте най-активни училища
  • петте най-активни отбора с активни бисерчета

Всички участници ще получат грамоти за участие в КНИГОХОДЕЦ.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.