Сър Стийв Стивънсън: автобиография

Здравейте, скъпи мои приятели!

Ето, готов съм да споделя с вас някои любопитни неща за себе си и за Агата Мистъри…

Първо ще ви разкрия една малка тайна. Не се казвам Стийв Стивънсън. Истинското ми име е Марио Паскуалото, италианец съм и пиша романи за деца. Преди години, когато започнах поредицата “Училище за пирати”, реших да отдам почит на един от любимите ми автори – Робърт Луис Стивънсън – и неговия приключенски шедьовър “Островът на съкровищата”. Псевдонимът Стийв Стивънсън просто залепна на историите за моите малки, смели и дръзки пирати.

Един ден, много години по-късно, както седях пред компютъра си, изведнъж подскочих от стола и изкрещях: “Точно така! Това е! Новата героиня на сър Стийв Стивънсън ще бъде Агата Мистъри!

Агата като Агата Кристи, най-добрата авторка на криминалета. Мистъри като тайните и мистериите в криминалните романи, които са моят любим жанр. Беше рядко щастлив проблясък на вдъхновение. Всичко си беше на мястото за криминалните загадки, които героите ми щяха да разследват по целия свят.

Един след друг си представих и останалите герои: Лари Мистъри, глуповатия братовчед на Агата, побъркан по хайтек джаджите; грамадния достолепен иконом господин Кент; котаракът Уотсън, който не пропуска да си напъха навсякъде любопитния нос… И цялото голямо, чудато и забавно семейство Мистъри.

Вече знаех:

Във всяка книга за Агата, ще се озоваваме в различна точка на света.

Във всяка книга ще се появява нов ексцентричен член на семейство Мистъри.

Във всяка книга ще има спиращи дъха приключения и разследване на заплетен криминален случай.

И ето къде сме сега: Агата пропътува през толкова страни, че аз дори не мога да си спомня всичките, а се задават и много нови пътешествия и случаи…

Никой от нас не може да преживее толкова приключения като Агата. Тя е уникална. Но всеки от нас си има голямото приключение на своя живот – да порасне, да намери своя път и… може би, да изгради един по-добър свят.

Това ще е прекрасно!

За вас написа: Стийв Стивънсън 

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.