Русалката, паячето Ричи и аз – Божана

Русалката, паячето Ричи и аз - БожанаЗаглавие: „Русалката, паячето Ричи и аз – Божана“

АвторБожана Манолова Пейкова

ИлюстраторКостадин Костадинов

Издателство: „Жанет-45“

Кратка анотация за книгата: Божана вече е известна като Малката Божана и като Малката Голяма Божана в любимата на децата едноименна поредица. Често я разпознават по улиците и й искат автограф, а тя раздава автографите си с удоволствие, тъй като вземаше участие, т.е. помагаше на баба си Божана Апостолова, докато пишеше поредиците.

„Русалката, паячето Ричи и аз – Божана“ е първата книжка, която Божана сама си измисли и сама написа, за да получи така желаната от нея визитка , на която да пише „писател“. Е, вярно е, че баба Б. й помагаше от време на време, после редактира текста така, че да стигне до децата и ги отведе в приказния свят на нашата малка писателка.

Кратка информация за автора: На 9 март 2015 Божана Манолова Пейкова навърши шест години. Расте волна и красива, обградена от огромната любов на мама Яна и татко Манол, както на бабите, дядовците, вуйчовците, Мариана и пр., и пр. Няколко години е в детска къща Монтесори,Пловдив, и отделно в събота и неделя ходи на уроци по английски език. Вече знае много думи, а сега се опитва да съставя изречения. Наесен ще бъде в първи клас в музикално училище „Добрин Петков“, Пловдив. По време на приемния изпит на въпроса на какъв инструмент иска да свири, тя отговаря убедено: „На арфа, разбира се“.

Кратка информация за илюстратора: Костадин Костадинов е роден на 21 март 1962 г. в с. Белозем, област Пловдив. Основното си образование завършва в училище „Гео Милев”, с. Белозем, а средно образование – Художествена гимназия „Цанко Лавренов” – гр. Пловдив. Висше образование завършва в Художествената Академия, специалност илюстрация и графичен дизайна на книгата.

Художник на свободна практика. Работи предимно в областта на детската илюстрация, графичния дизайн, графиката, живописта и витража. Прави редица самостоятелни изложби на картини в различни галерии в България, Германия, Франция, Гърция, САЩ и др.

Живее и работи в с. Белозем. Напоследък се занимава с екологични дейности в родното си място, свързани с опазване на биологичното разнообразие и изграждането на хармонична среда за съжителство между човека и природата.

Още от книгата:

vote 2016 button-01

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.