Руби Редфорт. Погледни ме в очите

Руби Редфорт. Погледни ме в очите

В гласуването книгата е събрала 11 гласа от общо 540 гласа в категория „Запалени читатели“, разпределени между 32 книги 🙂

Заглавие: „Руби Редфорт. Погледни ме в очите“

Автор: Лорън Чайлд

Издателство: Enthusiast

Кратка анотация за книгата: Руби Редфорт е едва двегодишна, когато вижда как крадат кучето на съседа, но никой не обръща внимание на опитите й да съобщи за престъплението. Тогава малката Руби решава да се усъвършенства, докато не стане истински детектив. На седем създава криптиращ код, който затруднява и най-големите специалисти. Сега е на тринайсет и нищо в квартала не може да убегне от бдителния й поглед. 

Докато вятърничавите й родители обикалят света и се забавляват на светски партита, Руби, заедно с приятеля си Кланси, се оглежда за някоя мистерия, която да разнообрази скучното всекидневие в богаташкото градче Туинфорд. Градчето се подготвя за две големи събития – в банката на господин Хумберт ще пристигнат 1 милиард долара, а в музея, за първи път от дванайсет века насам, ще бъде изложена отдавна изчезналата статуята на Нефритения Буда. Неочаквано тайна агенция предлага на свръхумното момиче Руби да стане един от нейните асове в дешифрирането на секретни кодове и да работи за нея под прикритие. Целта е да се „види сметката“ на едни от най-лошите „лоши“ в криминалния свят, да се опази тайната на всяка цена и да се предотврати престъплението на века. 

Необикновената история за Руби Редфорт, написана в духа на романите за Нанси Дрю, е извор на въображение и забава за всички, влюбени в приключенията и мистериите. 

Кратка информация за автора: Лорън Чайлд е британска авторка и илюстраторка на детски книги, носител на Ордена на Британската империя. Родена е през 1965 г. Учи изкуства в Манчестърския политехнически университет, а после в Лондон. Първият си детски роман „Това съм аз, Кларис Бийн“ написва през 2002 г. В периода 2006–2009 г. Лорън Чайлд работи само като илюстратор, но през 2011 г. поставя начало на поредицата с героиня Руби Редфорт, която за кратко време става известна в целия свят.

Авторката е носител на редица престижни награди като автор и илюстратор.

От сайта „Детски книги“: Ревю за книгата „Руби Редфорт. Погледни ме в очите“ ще откриете тук.

Още от книгата:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.