Разградските бисерчета и хвърчилото на фантазията

Броят гласували деца в тазгодишното издание на „Бисерче вълшебно“ не спира да расте! Днес пощенската ни кутия осъмна с поредното стоплящо писмо, този път от разградската библиотека „Професор Боян Пенев“. Публикуваме споделения разказ без редакция и, разбира се, си пожелаваме още много новини в този дух.

„С пълна пара тече гласуването в „Бисерче вълшебно” 2023!

Детски отдел към РБ „Проф. Боян Пенев” – Разград регистрира колективен вот на гласуване на първокласниците от СУ „Христо Ботев”. 7-годишните възпитаници на г-жите Тефик и Неделчева, вдъхновени от книгата на Петя Кокудева „Юху-бух-измислячус!”, измайсториха чудесно хвърчило, в което намират място главните герои от книгата – нарисувани и с текст, който е характерен за тях. С посланието това хвърчило да лети и да достига до повече деца!

Всяко дете получи грамота от инициативата „Бисерче вълшебно”, която се връчва за специален принос, както и на госпожите.

Детски отдел получи също награда за вдъхновител на децата и насърчител на четенето от инициативата!

Напомняме, че може да се гласува колективно /чрез нас/ и индивидуално, както и чрез нас в Детски отдел.

И нека четенето продължи!“

„Юху-буху-измислячус“ е част от 10-те номинирани заглавия в категория „Откриватели“ на Награда „Бисерче вълшебно“. През ноември 2022 книгата завоюва престижното отличие „Перото“ в категория Детска литература. Дали децата между 5 и 7 г. ще я оценят също толкова високо? Това предстои да разберем. Ако „Юху-буху-измислячус“ е фаворит и на вашия малък читател, припомнете му да я подкрепи от тук.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.