Ръката на съдбата

Ръката на съдбата

Книгата е събрала 15 гласа в категория „Майстори“.

Заглавие: „Ръката на съдбата“ (дилогия „Господарката на седемте камъка“, кн. 1)

Автори: Ванина Божилова и Евгения Танева

Издателство: „Хермес“

Кратка анотация за книгата: Според древна легенда светът е творение на двама братя – Мороз и Луминус, в прослава на сестра им.

Омраза завладявала душите им и сковавала в лед сърцата им. Единствено по-малката им сестра Джорджиана била способна да укроти гнева им. Тя обаче не могла да понесе противоборството на братята и се отпуснала в прегръдките на смъртта. Тогава настъпил Мрак.

Седем дни и нощи преминали в безмилостна битка, докато накрая любовта победила омразата. Мороз и Луминус разделили скъпоценната гривна на Джорджиана на седем камъка. Всеки от тях имал силата да удържи злото, а всички заедно – да го унищожат завинаги. Скрили ги далеч от човешкия поглед. Свитъка със Забраненото заклинание – ключът на Злото към света – положили в гробницата на сестра си.

На пръв поглед седемнадесетгодишната Алекс е едно съвсем обикновено момиче, което няма търпение да настъпи краят на учебния ден. Животът й се преобръща безвъзвратно, когато научава за съществуването на тайната организация Ордена на Светлината. Членовете й вярват, че именно Алекс е преродената Джорджиана, призвана да спаси света. Единствено тя може да открие и обедини седемте камъка, за да се възцарят завинаги добрината и равенството сред хората.

Алекс е изправена пред сложна дилема: дали да забрави всичко научено и да продължи живота си постарому? Или да приеме необикновената си дарба като благословия? Ще успее ли момичето въпреки силите на Злото да спаси света? Или ще спомогне за унищожаването му?

Кратка информация за авторите: 

Ванина Божилова е родена на 02.08.1996 г. в гр. Пловдив. Учи в дванадесети клас на Образцова математическа гимназия „Акад. К. Попов“ и иска да следва медицина. Членува в „Интеракт клуб“ –  Пловдив. Oбича да чете, рисува, да слуша музика и да свири на пиано. Ванина обожава да пътува и да опознава други народи и култури.

Евгения Танева е родена на 11.10.1996 г. в гр. Пловдив. Учи в дванадесети клас на Образцова математическа гимназия „Акад. К. Попов“, но мечтае да се занимава с изкуство. Играе в училищния отбор по баскетбол. В свободното си време ходи на курсове по математика, мениджмънт и изучава китайски. Истинската й страст обаче е театърът.

Ванина и Евгения са съученички и приятелки. Сплотява ги любовта към фентъзито и писането. Вдъхновение за поредицата черпят от филма „Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп“.

Още от книгата: 

 

 

vote-01

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.