Приключенията на Минерва Минт: Бандата на кукумявките

Приключенията на Минерва Минт: Бандата на кукумявките

Книгата е събрала 72 гласа в категория “Мечтатели”.

Заглавие: “Приключенията на Минерва Минт: Бандата на кукумявките”

Автор: Елиза Пуричели Гуера

Илюстратор: Габо Леон Бернщайн

Преводач: Нели Раданова

Издателство: “ФЮТ”

Кратка анотация за книгата: Минерва Минт е на девет години и живее в една огромна къща на върха на една скала. Няма родители, защото, току-що родена, е била забравена от тях в една пътна чанта на гара “Виктория” в Лондон.

За щастие, приятелите ѝ Рави и Томазина са готови да є помогнат да разкрие тайната на произхода си. Заедно те основават “Бандата на кукумявките”, таен клуб на любителите на приключения!

Кратка информация за автора: Елиза Пуричели Гуера е италиански писател. Родена е в Милано, но и до днес мечтае да живее в Лондон, където е прекарала четири години от живота си. Тя винаги е мечтала да бъде писател (или астронавт, или вещица), а любовта ѝ към книгите датира още от детството, когато майка ѝ ѝ чете “Пипи Дългото чорапче”. Освен писането на детски книги, Елиза работи като редактор и преводач, но с удоволствие би изкарвала парите си с четене… ако беше възможно!

Кратка информация за илюстратора: Габо Леон Бернщайн е роден през 1982 г. в Буенос Айрес, Аржентина. Учил е графичен дизайн в университета в родния си град. Неговите илюстрации са публикувани от издателства в целия свят. Той създава персонажи не само за детски книги, но и за анимационни филми и видеоигри. В свободното си време обича да свири на цигулка.

Още от книгата:

 

Други книги от този автор/поредица:

Приключенията на Минерва Минт: Островът на МерлинПриключенията на Минерва Минт: Легендата за пирата Блек Барт  Приключенията на Минерва Минт: Градът на гущерите

vote-01

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.