Правилата на Наградата „Бисерче вълшебно“ 2014

Бисерната перлаЗнаете ли, че бисерчетата са перли, които се крият на морското дъно и носят в себе си очарование, радост и мъничко вълшебство?

Любимата детска книга е като бисерче: тя се спотаява в детското сърце и го огрява, дарява му криле и го кара да мечтае, да се вълнува и да расте в един прекрасен свят.

Затова най-добрата книга трябва да си има своя награда, но не каква да е, а… БИСЕРНА!

Децата са онези, които четат детските книги и самите те трябва да заявяват своето мнение. Често възрастните забравяме колко по-умни от нас са децата и им натрапваме мнението си, като ги лишаваме от очарованието да се залутат из лабиринта от истории, да открият нови книжни приятели и да се срещнат с книгата, която ще остане в сърцето им за цял живот. Но СТИГА!

kartinka-edinstvena-nagrada 2014

При нас те имат правото да разгледат списъка от детска художествена литература, издадена на български език през 2013 г. и да направят своя избор за най-добра детска книга в една от възрастовите категории:

  • „Млади читатели“ (6 – 10 г.)
  • „Запалени читатели“ (11 – 15 г.).

Всяко дете може да избере само една книга и да гласува само в една възрастова категория (независимо дали тя отговаря на възрастта му, ако е на възраст от 6 до 10 г. включително*), а за своето участие като почетно жури всеки участник ще получи специална грамота.

Бисерната перла

Кога? Предварителният етап на четене и обсъждане на книгите започва от декември 2013 г. и продължава до началото на гласуването. Самото гласуване за най-добра книга в двете категории започва на 19.03.2014 г. и продължава до 30.04.2014 г.

Какво? Включи се в Наградата „Бисерче вълшебно“ 2014 и избери своята любима книга!

Как да направиш своя избор?

  1. Разгледай номинираните заглавия на книги, издадени през 2013 г. и подредени в две възрастови категории: „Млади читатели“ за деца от 6 до 10 г. и „Запалени читатели“ за книжните фенове от 11 до 15 г.
  2. Помисли коя книга наистина те вдъхновява и те кара да четеш още и още. Знай, че твоят глас е безценен и трябва да идва от сърцето ти.
  3. Когато направиш своя избор, отиди в секцията „ГЛАСУВАЙ“ или натисни бутона под избраната книга – така ще се озовеш в секцията за гласуване.
  4. Попълни всички полета, отбелязани със знака * – те са задължителни, за да се включиш в почетното жури на наградата. Щом попълниш всички полета и натиснеш бутона „Гласувай“, на посочения от теб и-мейл ще получиш своята специална грамота за почетно жури.

НАГРАДИТЕ!

Награда „Бисерче вълшебно“ 2014 за най-добра книга на децата

Книгата във всяка една от двете възрастови категории, избрана с най-много гласове от вас, децата, ще получи статуетка и почетна грамота „Бисерче вълшебно“ 2014 за най-добра книга на децата за изминалата година. Издателството, издало на български език най-любимата книга на децата, също ще грабне своята грамота за принос в развитието на съвременната литература и популяризирането й в България.

Но какво е детска награда, ако не наградиш самите деца?

За да благодарим на всички вас, дали своя безценен глас за някоя от номинираните книги за наградата „Бисерче вълшебно“, ще ви изпратим на и-мейла, посочен при гласуването, специална грамота за почетно жури. Тази грамота ще можете да разпечатате сами колкото пъти пожелаете и да я подарите на баби, дядовци, лели и чичовци. А можете и да си я поставите в рамка, защото безценното и безпристрастно жури заслужава похвала!

Освен това, за да е пълен празникът, ще изберем чрез жребий шест деца, които ще получат комплекти с книги. Планираме ли да раздадем още награди? Хмм, може би, но ще си позволим да ви изненадаме!

Защо да участваш?

Защото твоят глас има значение!

Не оставяй възрастните да избират вместо теб любимата ти книга. Бъди читател с мнение и дай своя глас за най-любимата ти книга в Наградата „Бисерче вълшебно“ 2014! 

Натисни тук за официалните правила за участие в Наградата „Бисерче вълшебно“ 2014.

* Децата на възраст от 6 до 10 години, които четат по-активно, могат да подкрепят и книга от категорията за запалени читатели. Децата на възраст от 11 до 15 години не могат да гласуват за книжка за по-малките, защото се предполага, че нивото им на четивни умения далеч надхвърля възможностите на по-младите читатели.