Последната игра: Поканата

EndgameЗаглавие: „Последната игра“

Автори: Джеймс Фрий и Нилс Джонсън-Шелтън

Преводач: Александър Маринов

Издателство: „Егмонт“

Кратка анотация за книгата

12 метеорита. 12 древни рода. 12 Играча. Само 1 ще спечели.

Преди хиляди години те пристигнаха. Спуснаха се от небето сред дим и огън и създадоха човечеството, дадоха ни правилата, по които да живеем. Те имаха нужда от злато и създадоха най-ранните ни цивилизации, за да добиват златото за тях. Щом получиха това, за което бяха дошли, си тръгнаха. Но преди това ни оставиха послание – някой ден ще се завърнат и когато това стане, ще започне Игра. Игра, която ще определи нашето бъдеще.

ПОСЛЕДНАТА ИГРА е истинска!

От хиляди години родословията съществуват в тайна. Наследници на първите култури, появили се на Земята. Всяка от тях трябва да разполага с Играч, готов да се впусне в Играта по всяко време. Те тренират поколение след поколение след поколение – изкуството да боравят с оръжие, умението да владеят всякакви езици и познават из основи историята, тактиката, маскировката. Заедно Играчите са всичко – силни, мили, безмилостни, верни, умни, глупави, грозни, похотливи, зли, капризни, пресметливи, мързеливи, темпераментни, слаби. Те са добри и лоши. Като теб. Като всички.

ПОСЛЕДНАТА ИГРА започва! 

Когато Играта започне, Играчите ще трябва да открият три Ключа. Ключовете са скрити някъде по света. Единственото правило в ПОСЛЕДНАТА ИГРА е, че те трябва да се открият в определен ред. Други правила няма. Този, който открие Ключовете първи, печели Играта. Дали буйният темперамент ще надвие силата? Глупостта добротата? Мързелът – красотата? Дали победителят ще бъде добър или зъл? Има само един начин да откриете.

ПОСЛЕДНАТА ИГРА ви очаква!

В ПОСЛЕДНАТА ИГРА: ПОКАНАТА трябва да бъде намерен първият Ключ. С разгръщането на историята пред читателите се разкрива пъзел, закодиран в книгата. Той ще ги подкани да започнат своя версия на ПОСЛЕДНАТА ИГРА в реалния живот и да се опитат да разгадаят загадката. Първият, които го направи, ще спечели ковчеже, пълно със злато, на стойност 500 хиляди долара. Вплетени в търсенето ще са социални медии, текстови и графични резултати вGoogle, разшифроване на географски координати. Революционна мобилна игра с добавена реалност, създадена от Niantic Labs на Google, ще позволи на читателите да се впуснат в реалната версия на ПОСЛЕДНАТА ИГРА, да се присъединят към някое от родословията и да започнат търсенето.

Самостоятелно нито една от платформите, на които се разгръща ПОСЛЕДНАТА ИГРА, няма да осигури достатъчно следи за разрешаването на пъзела. За да разбулят мистерията, читателите трябва да комбинират елементи от различните медии (например: кодирано послание от книгата може да отведе до YouTube клип. Той от своя страна да води до профил на някои от героите от романа в социална мрежа. А там читателят да научи географски координати и т.н.).

Кратка информация за авторите: 

Джеймс Фрей е американски автор на бестселъри, познат на българските читатели с романа „Аз съм номер Четири”, „Силата на шестимата” и „Възходът на деветимата”, написан под псевдонима Питакъс Лор. Писателят живее със съпругата и дъщеря си в Ню Канаан. През 2009 г. Фрей създава Full Fathom Five – иновативна продуцентска компания за интегрирани медийни продукти.

Нилс Джонсън-Шелтън е съавтор на бестселъра No Angel: My Harrowing Undercover Journey to the Inner Circle of the Hells Angels и автор на детската поредица Otherworld Chronicles. Джонсън-Шелтън живее в Бруклин, Ню Йорк.

Платформата: https://keplerfuturistics.com (достъпва се само през Chrome Browser, изисква Google акаунт) 

За да се включи в търсенето на първия ключ в реалния свят, читателят трябва да отвори сайта и да се логне с профила си в Google. Допълнително е налице обогатена електронна функционалност към литературния текст в книгата под формата на 69 линкове към съдържание в Интернет (уебстраници, youtube видеа и др.) 

Разработчик: Niantic Labs – Start Up проект на Google от 2012 г., който стои зад безплатната апликация за андроид Field Trip и играта с добавена реалност за андроид и iOS Ingress. 

Линкове: 

Страница на проекта на български език; Официален международен сайт; Условия на играта (и на български); Тест „Готови ли сте за ПОСЛЕДНАТА ИГРА“.

Официални акаунти на ПОСЛЕДНАТА ИГРА в социалните мрежиGoogle+ | Facebook | Twitter | Tumblr | YouTube | Instagram | Reddit

Игра с добавена реалност http://www.ancientsocieties.com/You Tube канал на играта https://www.youtube.com/user/ancientsocietiesTwitter профил https://twitter.com/12ancientlinesХаштаг за социалните мрежи: #endgameiscoming

Още от книгата:

Трейлър: 

vote-01

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.