Почетното жури от Долни чифлик

Учениците от 3 „г“ клас с класен ръководител Ангелина Димова и учениците от 4„б“ клас с класен ръководител Снежана Янкова на СУ „Васил Левски“ – гр. Долни чифлик са сред гласувалите в кампанията „Бисерче вълшебно“ 2019. Със съдействието на Кристина Петрова – библиотекар при НЧ“Изгрев-1919“ в града – още в първия ден за гласуване те дават своя глас за книгата на Любомир Николов „Български исторически приказки и легенди“.

Любознателните третокласници и четвъртокласници с интерес се запознават с ханове и царе, с битките и победите, с мъдростта на вековете, със славните времена на славяни и българи и си извличат поука от приказките.

„Участието в инициативата бе много вълнуващо и пълно с приятни и полезни мигове за учениците. Те знаят, че срещата с книгите са интересни и поучителни, и че децата, които четат успяват.“, споделя Кристина Петрова.

За своето участие в кампанията децата получават грамоти за почетно жури в Националната годишна награда „Бисерче вълешбно“ 2019 г.

„Пращаме Ви снимков материал, за да видите и Вие искриците от радост в очите им при връчването на грамотите.“, допълва тя.

Проектът Читателски клубове „Бисерче вълшебно“ се изпълнява с финансовата подкрепа на Обществения Борд на Telus International Europe.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.