Писма до мъртвите с любов

Писма до мъртвите с любовЗаглавие: „Писма до мъртвите с любов“

Автор: Ава Дилийра

Преводач: Александър Маринов

Издателство: „СофтПрес“

Кратка анотация за книгата: Всичко започва с едно домашно по литература – очаква се учениците да напишат писмо до починал велик учен, президент или философ, но в случая с тийнейджърката Лоръл истинският порив я отвежда другаде. Тя избира да пише на Кърт Кобейн, защото невероятната ѝ сестра Мей е била луда по музиката му и също като него е починала млада. Скоро Лоръл успява да изпълни цялата си тетрадка с писма до мъртви хора като Джанис Джоплин, Хийт Леджър, Амелия Еърхарт, Джуди Гарланд и Ейми Уайнхаус, но не бърза да покаже написаното на учителката си. Само пред мъртвите тя успява да открехне вратата към своя свят, където освен споменът за вълшебното ѝ детство се крие и изключително много тъга.

Неусетно Лоръл заживява истински в писмата си, а в гимназията – като насън. И не спира да пише на мъртвите – за новото училище, за новите приятелства, за необикновеното момче Скай, за музиката, за разбитото си семейство, за първото си истинско влюбване и най-вече за болката от загубата на сестра си. Както и за тяхната тайна.

Кратка информация за автора: Aвa Дилийpa e poдeнa в Лoc Aнджeлиc, нo изpacтвa в Hю Meĸcиĸo. Днec paбoти ĸaтo cцeнapиcт в Eл Eй и живee в Caнтa Moниĸa. B нeйния caйт мoжeш имa cъздaдeнa cпeциaлнa cтpaницa, ĸъдeтo мoжeш дa ĸaчиш пиcмoтo cи ĸъм няĸoгo, ĸoйтo вeчe нe e cъc тeб – пpиятeл, poднинa, извecтнa личнocт.

Още от книгата:

vote 2016 button-01

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.