Първокласници от СУ „Вичо Грънчаров“ – Горна Оряховица рисуват и разказват по „Трите къщи“

Учениците от 1″а“ и 1″б“ клас при СУ „Вичо Грънчаров“ – Горна Оряховица представят своите интерпретации за финал на приказката за трите човечета, морето и Луната от картината “Три къщи” на Паул Клее. Рисунките и текстовете ни изпрати г-жа Стела Янкова.

Мария Иванова Маркова, 7години от град Долна Оряховица

Голямата Луна се оказала кораб на извънземно. Щом стъпило на Земята и зърнало трите човечета, много се изплашило, но после разбрало, че всички са дружелюбни. С извънземните си сили качило огромно количество вода в космическия си кораб и я закарало в най-отдалечените и пресушени части на Земята, за да могат и там човечета да ловят риба, да събират мидички и да си приготвят вкусен чай от водорасли.

Крисиан Цветанов Илиев, 7 години от град Горна Оряховица

Трите човечета тръгнали на път, когато изведнъж от странната Луна се отделил космически кораб. Вътре живеело извънземно от планетата Веронезе. То учтиво помолило да остане на Земята, а в замяна обещало да оправи хаоса,,който създало.

Крисия Веселинова Икономова, 7 години от град Горна Оряховица

Трите човечета тръгнали на път. Водата бързо се покачвала и образувала огромни вълни. Те заляли всяка къща, всеки блок, а не след дълго една огромна вълна заляла тримата герои. В този миг човечетата се събудили и осъзнали, че всичко е било просто сън. Къщичките им били непокътнати. Те самите били непокътнати. Само една далечна точка в небето в цвят веронезе напомняла, че може би все пак нещо различно се е случило през изминалата нощ.

Искрен Николаев Минков, 7 години от с. Правда

Паул, Клее и Паул Клее плували дни наред и виждали само вода пред себе си. Една сутрин с почуда открили два огромни небостъргача, които стигали до небето. В тях се били скрили всички хора и животни. Тримата приятели отишли да живеят там. Луната започнала да се отдалечава, а водата да намалява и един ден всичко се върнало по старому.

Хрисия Благовестова Божкова, 6 години от гр. Горна Оряховица

Тримата герои много харесали новата си лодка. С нея успели да обиколят Земята и да намерят много нови приятели.

Михаил Венелинов Моллов, 6 години от гр. Горна Оряховица

За щастие три малки рибки помогнали на Паул, Клее и Паул Клее да открият неомагьосаната вода, а не след дълго и неомагьосаната земя. Там те си построили нови три къщички.

Натали Георгиева Илиева, 7 години от гр. Горна Оряховица

Водата станала толкова голяма, че се сляла с небето, а тримата приятели се озовали на дъното на морето. С почуда разбрали, че могат да дишат под вода, а вместо крака имат опашки на русалки.

Моника Илиева Сиракова, 7 години от гр. Горна Оряховица

Всъщност това не било Луната, а цели две извънземни, които се били изгубили в Космоса. Толкова много плачели, че наводнили целия град. Трите човечета ги успокоили, почерпили ги с вкусен чай от водорасли и ги поканили да живеят при тях.

Надежда Ивайлова Недялкова, 7 години от град Горна Оряховица

На помощ се притекло извънземно от планетата Магнито. Със своя огнен камшик върнал Луната на мястото ѝ, а морската вода сама се отдръпнала. От тогава хората и извънземние станали приятели и винаги си помагали.

Полина Анатолиева Мутафова, 7 години от град Горна Оряховица

Луната се приближила толкова, че трите човечета успели да видят едно голямо извънземно. Изглеждало голямо и страшно, но всъщност било много добричко и просто си търсело приятели.

Никол Данева Хаджиева, 7 години от град Горна Оряховица

Както плували изведнъж се появила кралицата на русалките. С нейната магическа корона развалила магията от Луната и водата отишла на мястото си . Трите човечета и благодарили и се върнали в къщичките си , където продължили да ловят риба , да събират мидички и да пият чай от водорасли.

Венцислав Любомиров Хараламбиев, 7 години от град горна Оряховица

Трите човечета забелязали в далечината четвърто човече. То много приличало на тях, но имало свръхчовешки сили. След като спасило Земята от наводнение, решило да остане да живее заедно с Клее, Паул и Паул Клее.

 

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.