Пътешествието на Шакълтън

Пътешествието на ШакълтънЗаглавие: „Пътешествието на Шакълтън“

Автор: Уилям Грил

Илюстратор: Уилям Грил

Преводач: Богдан Русев

Издателство: „Рибка“

Кратка анотация за книгата: 

„Чувствах се необичайно привлечен от загадъчния юг. Зарекох се, че някой ден ще отида в тази област от сняг и лед, нататък и все по-нататък, докато достигна един от полюсите на Земята – края на оста, около която се върти тази огромна топка.“
Ърнест Шакълтън

„Пътешествието на Шакълтън“ е една от най-добрите детски книги, които можете да притежавате в момента! Не само в България, но и в целия свят. Уникалните илюстрации ще ви разходят чак до Антарктида и по пътя ще научите много за приключението, в което се впускат Ърнест Шакълтън и екипажът му.

Богата на факти – като малка енциклопедия.

Богата на картини – като албум.

Богата на разкази – каквато трябва да бъде една истинска книга!

„Не се е провалил онзи, чийто живот е пример за изключителна храброст, непоколебима решителност и несломима издръжливост.“

Руал Амундсен

Светът оцени високо работата на Уилям Грил, автор на книгата. Много награди, много отличия: A New York Times Best Illustrated Book, AOI Illustration New Talent Award Winner, Kate Greenaway Medal и др.

Кратка информация за автора/илюстратора: Уилям Грил е английски илюстратор, чиито интереси са предимно в областта на разказвателната илюстрация. Той черпи голяма част от вдъхновението си от живата природа и обожава да работи с цветни моливи. Ръководи седмичен арт клуб в Hanover Primary School, но е правил и арт ателиета в The Design Museum, Southbank Centre, училища и университети.

Грил е на 25 години, а „Пътешествието на Шакълтън“ е първата му книга. През 2015 г. той грабна наградата CILIP Kate Greenaway за илюстрация и с това се превърна в най-младия ѝ носител. Можете да следите работата му в Tumblr.

Още от книгата:

Други книги от този автор/поредица:

 Малкият градинарДивоХррррр. Книжка за заспиванетоБрррр. Книжка за зиматаРибка

vote 2016 button-01

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.