Първокласници с грамоти за почетно жури при първото си посещение в библиотеката

Първокласници с грамоти за почетно жури при първото си посещение в библиотекатаЕмилия Димитрова – библиотекар в Народно читалище „Изгрев-1919 г.” в гр. Долни чифлик, ни разказа за първото посещение на първокласниците в библиотеката.

„Днес, 13 април 2016 г. бяха на посещение в библиотеката възпитаниците на г-жа Снежана Янкова от IБ клас и на г-жа Емилия Тодорова от Iв клас от СОУ „Васил Левски” – гр.Долни чифлик.

За повече от децата това беше първата среща с библиотеката. Разбраха, как могат да станат наши читатели, какво могат да открият тук и с огромно любопитство разглеждаха книга след книга.

За инициативата на „Бисерче вълшебно” децата разбрали от своите класни ръководители и в часа по четене се запознали с книжката „Бъди ми приятел” и историята на малкото жабче. Когато им зададохме въпроса „Каква е поуката” в един глас отговориха „Не е толкова важно да си красив, а да имаш добро сърце!”.

Всички получиха по едно листче с „Молбата на книгата” и по един разделител за книга, изработен от цветни картончета с формата на сърчица, плодове, цветя, животни. Получиха и ценни съвети, да пазят и да уважават книгите, да се отнасят с тях, както с приятел.Първокласници с грамоти за почетно жури при първото си посещение в библиотеката

Голямата изненада за тях беше получаването на грамотите за специален принос като част от почетното жури. Радостта беше изписана на лицата им. Получиха безценен подарък – искрицата, която да запали у тях любов им към книгата, към четенето, защото така ще станат по-умни, по-добри и по-мъдри!”.

Според една китайска поговорка „Да се учиш е все едно да плуваш срещу течението: щом спреш, отнася те назад.” Именно затова усилията ни трябва да са в посока да провокираме непрекъснато желанието у децата да четат.“

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.