Отбор „варненЧЕТ@“ към Регионална библиотека „Пенчо Славейков“ – Варна

Летните ваканционни дни на 2021 г. в Регионална библиотека „Пенчо Славейков“ – Варна започнаха вълнуващо за варненските деца. Малките приятели на библиотеката се изправиха пред предизвикателството „Книгоходец“ – съпътстваща инциатива на Награда за най-добра детска книга „Бисерче вълшебно”.

Новата нициатива бързо набира популярност и в началото на юни, още преди края на учебната година, библиотечните специалисти създават отбор „варненЧЕТ@– по името на любимия на варненските деца и родители блог на Детски и средношколски комплекс.

„Книгоходците вече стартираха своето пътуване и заедно, като отбор „варненЧЕТ@“, изминаха своите първи книгометри. Мистичното „четящо” приключение започна с героите от книгата „Срещи с вълшебни създания“, включена в категорията „Майстори“. Страница след страница, тийнейджърите с голям интерес прочетоха и „се запознаха” с митичните същества, обитавали българските земи, и като екип отбелязаха първите си преминати книжни километри.“ разказват библиотекарите.

Инициативата „Книгоходци” стартира в средата на юни като част от Клуб „Литературни детски петъци“ и продължава и в момента. Освен материалите от „Бисерче вълшебно”, от библиотеката изработват и десетки цветни дипляни за участниците, значки „Книгоходец” и рекламен знак „Не ме безпокой! Аз чета!”.

На 26, 28, 29 и 30 юни Детски и средношколски комплекс пък е домакин на десетки участници от отбор „варненЧЕТ@отборът с най-четящите млади книгоходци от Варна.

За поредна година Регионална библиотека „Пенчо Славейков“ – Варна ангажира вниманието на децата и тийнейджърите от града с Награда „Бисерче вълшебно”. Както всяка година библиотеката закупува за своите малки ползватели номинираните книги, а на входа на й са поставени 5 цветни плакати с всички номинации в отделните категории на наградата. С тяхна помощ най-честите въпроси към библиотечните специалисти „Коя книга да избера?” или „Коя книга да взема за моето дете?” лесно намират своя отговор.

 

 

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.