Отбор „Трудч@нчета“ привлече и кмета на с. Труд в посланическата кампания „Активните бисерчета“

Децата от пловдивското село Труд неизменно са сред участниците в посланическите кампании „Активните бисерчета“ не без подкрепата на библиотеката към НЧ „Светлина – 1929г.“ в селото. Така е и тази година. Отбор „Трудч@нчета“ – Дени, Криси, Стаси, Гергана, Поля, Тео, Ники (всички на 12г.) – започна своята работа в междусрочната ваканция.
„Няма да е преувеличено ако кажа, че почти няма ден, в който те да не посещават читалищната библиотека след училище. Те са извор на вдъхновение, пълни с идеи и много настроение. Това са деца, които искат да помогнат на по-малките от тях да превърнат четенето в удоволствие, а то в началото може да започне като на игра…“, разказва библиотекарката Светла Божилова.
Началото винаги е трудно, но тази година библиотеката получава подкрепа от Красимир Минков, кмет на село Труд, който дарява сума за купуване на номинираните книги.
„Допълнихме и с пари от спечелената от библиотеката през 2017г. награда „В музея сме“ на Фондация „Америка за България.“,
казва тя и допълва:
„Лице на кампанията в село Труд е господин Минков, който ще чете на децата. Другото ще свърши отборът от доброволци: кратки презентации на номинирани книги, раздаване на флайери и още редица организационни неща като отговорници по класовете, които да записват желанията на децата, малки книжни пикници…“
Участието на отбор „Трудч@нчета“ в Бисерче вълшебно“ 2018 съвпада и с планирана среща с авторката на една от номинираните книжки „Лъки-Алеко“ – Нуша Роянова. Тя гостува в библиотеката на 13-и март по повод 30-годишния юбилей на община „Марица“. Срещата се осъществи под патронажа на кмета на общината, Димитър Иванов, който подари по един комплект книги на децата от детските градини в цялата община.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.