Отбор „Библиотекарчета“ разпространява своята книжна страст сред учениците от 5. ОУ „Митьо Станев“ – Стара Загора

Учениците от 5. ОУ „Митьо Станев“ в Стара Загора взимат активно участие в тазгодишната  награда „Бисерче вълшебно“, научи екипът ни от писмо на училищния библиотекар Рая Петрова. До този момент в училищната библиотека са гласували над сто деца.

През месец декември миналата година в училището бе организиран коледен базар и със събраните средства бяха закупени номинираните книги.

„В читателския клуб „Малкият принц“ към училищната библиотека се събират ежедневно деца и обсъждат всичко свързано с „Бисерче вълшебно“. Много често се пораждат спорове коя от прочетените номинирани книги е по-добра. Най-хубавото, е че се създават и нови приятелства  благодарение на общата страст – книгите. Импулсивно се зароди и идеята  децата да се включат в инициативата „Активни бисерчета“. Веднага беше сформиран и отбор с името „Библиотекарчетата“. Първата идея на децата е да изработят флаери и книгоразделители, които ще раздават на своите съученици. Съвсем скоро с отбор „Библиотекарчета“ ще бъдем гости на двете подготвителни групи в училище и при всички първи класове. Децата ще разкажат за „Бисерче вълшебно“ и ще се опитат да ги убедят да гласуват.“, споделя г-жа Петрова.

Вижте и снимки от работата на част от децата по изработката на флаерите и книгоразделителите, които ни изпрати тя.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.