Награда „Бисерче вълшебно“ 2014 – книжната награда на децата

Скъпи читателю,

Настъпи часът отново да те поканим да поемеш с нас на пътешествие в света на книгите и да ни покажеш коя е твоята любима книга за изминалата година. Защо?

Четящото дете

Защото знаем, че ТИ имаш собствено мнение!

Защото сме сигурни, че ТИ можеш да посочиш своята най-добра книга за изминалата година!

Защото вярваме, че най-доброто жури на детската литература си тъкмо ТИ!

През 2013 г. поставихме началото на приключението, наречено награда за най-добра детска книга, избрана от самите деца – „Бисерче вълшебно“. В първото издание 1391 деца се присъединиха към почетното жури на наградата и определиха двете най-добри книги според техните предпочитания – „Малката Божана в деня на боклуците“ и „Героите на Олимп: Знакът на Атина“. Раздавахме статуетки, раздавахме грамоти и книги, но най-вече доказахме, че децата имат право на глас и на мнение!

За да затвърдим позицията си, че най-доброто жури на детска литература са децата, организираме второ издание – Награда „Бисерче вълшебно“ 2014 и резултатите ще определите отново вие, младите читатели. А с тях и ти! Не пропускай възможността да изкажеш мнението си, гласувай за любимата си книга и покажи на всички, че децата знаят най-добре!

Включи се в Наградата за най-добра детска книга, избрана от децата – „Бисерче вълшебно“ 2014, разгледай книгите в твоята възрастова група и избери онази:

  • която те кара да мечтаеш;
  • която те предизвиква да летиш в облаците;
  • която те повежда към знаменити битки;
  • която ти показва вълшебния свят на чудновати същества;
  • която те прави истински ЧИТАТЕЛ!

Книжна битка

Помогни на своята любима книга, подай й ръка и я изведи на върха, наречен „Най-добра книга на децата“ за изминалата година!

Как да се включиш? Разгледай номинираните заглавия в твоята възрастова група, избери своята най-най-любима книга и гласувай в периода 19.03. – 30.04.2014 г.!

След това стискай палци изборът ти да спечели и следи сайта на Наградата „Бисерче вълшебно“ – може да откриеш името си сред късметлиите, които ще грабнат награди за почетно жури!

Благодарим ти!