Награда „Бисерче вълшебно“ 2015

Скъпи читателю,

Настъпи часът отново да те поканим да поемеш с нас на пътешествие в света на книгите и да ни покажеш коя е твоята любима книга за изминалата година. Защо?

Четящото дете

Защото знаем, че ТИ имаш собствено мнение!

Защото сме сигурни, че ТИ можеш да посочиш своята най-добра книга за изминалата година!

Защото вярваме, че най-доброто жури на детската литература си тъкмо ТИ!

През 2013 г. поставихме началото на приключението, наречено награда за най-добра детска книга, избрана от самите деца – „Бисерче вълшебно“.

  • В първото издание 1391 деца се присъединиха към почетното жури на наградата и определиха двете най-добри книги според техните предпочитания – „Малката Божана в деня на боклуците“ (категория „Млади читатели“) и „Героите на Олимп: Знакът на Атина“  (категория „Запалени читатели“) .
  • Във второто издание гласуваха 1853 деца и техните гласове определиха като победители в двете възрастови категории „Приключенията на мотовете“ и „Героите на Олимп: Домът на Хадес“.

И в двете издания раздавахме статуетки, грамоти и награди, но най-вече доказахме, че децата имат право на глас и на мнение!

За да затвърдим позицията си, че най-доброто жури на детска литература са децата, организираме трето издание – Награда „Бисерче вълшебно“ 2015 и резултатите ще определите отново вие, младите читатели. А с тях и ти! Не пропускай възможността да изкажеш мнението си, гласувай за любимата си книга и покажи на всички, че децата знаят най-добре!

Включи се в Наградата за най-добра детска книга, избрана от децата – „Бисерче вълшебно“ 2015, разгледай книгите в твоята възрастова група и избери онази:

  • която те кара да мечтаеш;
  • която те предизвиква да летиш в облаците;
  • която те повежда към знаменити битки;
  • която ти показва вълшебния свят на чудновати същества;
  • която те прави истински ЧИТАТЕЛ!

За да улесним избора ти, в това трето издание направихме редица промени:

  • ще откриеш не две, а цели три възрастови категории:

„Откриватели“ (6-8 г.)

„Мечтатели“ (9-11 г.)

„Майстори“ (12-15 г.)

  • следвайки тенденциите в световната детска литература, създадохме и нова категория за мултимедийни и интерактивни книги:

–  „Иноватори“ (6-15 г.)

!Забележи: Вотът в тази категория е отделен, т.е. можеш да подкрепиш хартиена книга от категориите „Откриватели“, „Мечтатели“ или „Майстори“ + книга от категория „Иноватори“!

Обръщаме вниманието ти и към едно специфично за гласуването условие:

– ако си на възраст от 6 до 8 г. включително, но си активен читател, можеш да гласуваш и за книга от по-горните категории;

– ако си на вързаст от 9 до 11 г. включително, можеш да гласуваш за книга от категория „Мечтатели“ или „Майстори“;

– ако си на възраст от 12 до 15 г. включително, можеш да подкрепиш книга ЕДИНСТВЕНО от твоята възрастова категория.

Бисерната перла

Сега топката е в твоите ръце! Помогни на своята любима книга, подай й ръка и я изведи на върха, наречен „Най-добра книга на децата“ за изминалата година!

Как да се включиш? Разгледай номинираните заглавия в твоята възрастова група, избери своята най-най-любима книга и гласувай в периода 05.02. – 12.04.2015 г.!

След това стискай палци изборът ти да спечели и следи сайта на Наградата „Бисерче вълшебно“ – може да откриеш името си сред късметлиите, които ще грабнат награди за почетно жури!

Благодарим ти!