Мистър Фини и загадката сред дърветата

Мистър Фини и загадката сред дърветата

Книгата е събрала 33 гласа в категория “Мечтатели”.

Заглавие“Мистър Фини и загадката сред дърветата” *

Автор: Лаурентин ван Оранйе

Илюстратор: Сиб Постхюма

Издателство: фондация Credo Bonum, изд. “Сиела”

Кратка анотация за книгата: “Мистър Фини и загадката сред дърветата” на принцесата на кралство Нидерландия – Лаурентин ван Оранйе, е издадена специално за кампанията „Книги за смет” 2014.

Написана лично от принцесата, книгата разказва как Мистър Фини и приятелчето му Катеричко събират жълъди и се учат да споделят храната си, да се отнасят по-добре един с друг и да мислят за Земята.

Кратка информация за автора: Нейно кралско височество Лаурентин ван Оранйе е принцеса на Кралство Нидерландия. Тя е специален посланик на ЮНЕСКО по въпросите на грамотността, председател на фондация The Reading & Writing, бореща се с неграмотността сред деца и възрастни, автор на детските книги за Мистър Фини, както и активен защитник на околната среда.

Кратка информация за илюстратора: Сиб Постхюма е холандски илюстратор, писател и дизайнер. Роден е на 26 юни 1960 г. в Ротердам, Холандия. Рисува карикатури, илюстрира книги за деца и възрастни, анимационни филми, проектира костюми и декори за театър и опера. Негови са илюстрацииге към книгите на Лаурентин ван Оранйе за Мистър Фини. Умира на 3 август 2014 г.

Още от книгата:

 

Други книги от този автор/поредица: 

Мистър Фини и светът надолу с главата

 

* Книгата “Къде растат парите?” на Дениса Прошкова не е предвидена за продажба и не може да бъде закупена от книжарниците. 30 броя от книжката ще бъдат предоставени на големите библиотеки в страната, партньори на награда “Бисерче вълшебно” 2015, за да могат читателите да се запознаят с нея.

vote-01

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.