Мистър Фини и загадката сред дърветата

Мистър Фини и загадката сред дърветата

Книгата е събрала 33 гласа в категория „Мечтатели“.

Заглавие„Мистър Фини и загадката сред дърветата“ *

Автор: Лаурентин ван Оранйе

Илюстратор: Сиб Постхюма

Издателство: фондация Credo Bonum, изд. „Сиела“

Кратка анотация за книгата: „Мистър Фини и загадката сред дърветата” на принцесата на кралство Нидерландия – Лаурентин ван Оранйе, е издадена специално за кампанията „Книги за смет” 2014.

Написана лично от принцесата, книгата разказва как Мистър Фини и приятелчето му Катеричко събират жълъди и се учат да споделят храната си, да се отнасят по-добре един с друг и да мислят за Земята.

Кратка информация за автора: Нейно кралско височество Лаурентин ван Оранйе е принцеса на Кралство Нидерландия. Тя е специален посланик на ЮНЕСКО по въпросите на грамотността, председател на фондация The Reading & Writing, бореща се с неграмотността сред деца и възрастни, автор на детските книги за Мистър Фини, както и активен защитник на околната среда.

Кратка информация за илюстратора: Сиб Постхюма е холандски илюстратор, писател и дизайнер. Роден е на 26 юни 1960 г. в Ротердам, Холандия. Рисува карикатури, илюстрира книги за деца и възрастни, анимационни филми, проектира костюми и декори за театър и опера. Негови са илюстрацииге към книгите на Лаурентин ван Оранйе за Мистър Фини. Умира на 3 август 2014 г.

Още от книгата:

 

Други книги от този автор/поредица: 

Мистър Фини и светът надолу с главата

 

* Книгата „Къде растат парите?“ на Дениса Прошкова не е предвидена за продажба и не може да бъде закупена от книжарниците. 30 броя от книжката ще бъдат предоставени на големите библиотеки в страната, партньори на награда „Бисерче вълшебно“ 2015, за да могат читателите да се запознаят с нея.

vote-01

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.