Какво се случва в Читателски клуб „Жабчето Юлчо“

Децата от 2. и 3. клас на СУ „Иван Вазов“ в град Сопот са участници в читателския клуб с най-симпатично име – „Жабчето Юлко“. Те провеждат своите срещи един път седмично. Водят се от идеята не само да четат книги, а и да се забавляват.

„Четейки номинираните заглавия в „Бисерче вълшебно“, много често си пеем, слушаме музика, смеем се и най-вече рисуваме.“, признава тяхната ръководителка г-жа Цилкова.

по време на едно от първите си занятия, децата се запознават с „Мортина“. Първо гледат кратко ревю на издателство „Кибеа“, а след това продължават с артистично четене на откъси. Децата се убеждават, че това е история, с която много ще се забавляват и питат и за другите книги за момиченцето-зомби.

На следваща среща историята на Джим Фийлд и Джулиан Гоф „Заек и мечка“ очаквано предизвиква смях. Участниците в клуба успяват да прочетат цялата книга верижно за… 45 минути! Прелистват и образователната книга-игра „Къде е мечето“, за да научат повече за живота на горските животни. Докато си говорят за приятелството, добротата и други интересни работи, за разнообразие рисуват в корема на мечката любимите неща за ядене.

Децата се забавляват и с „Лети, лети…слон“ и „Елмър и чудовището“. Намират време и за  кулинарно пътешествие. Провокирани от книгите “ Пекарна Захар & канела“, те откриват рецепти за лакомства и в разказа „Печената тиква“, в книжките на Роалд Дал, в „Пипи дългото чорапче“. Теодора и Инихан влизат в ролята на шеф готвачи и представят рецепти за вкусни мъфини. В края на занятието всички с удоволствие изяждат вкусните кексове, приготвени от госпожа Кънева и госпожа Цилкова.

Проектът Читателски клубове „Бисерче вълшебно“ се изпълнява с финансовата подкрепа на Обществения Борд на Telus International Europe.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.