Какви са белите на зелените човечета разказва Мария Герганова

Ина Батулова от София ни изпрати продължението на историята на Паул, Клее и Паулклее според дъщеря ѝ Мария Герганова (5 г. и 11 месеца).
Щом човечетата тръгнали с лодката, морето бавно я повдигало все по-нагоре и стигнали чак до Луната. Там те видели едно плачещо зелено човече, което се криело виновно.
Зеленото човече се криело защото е направило беля и щели да му се карат. Докато рисувало, омазало всичко със зелена боя и щом започнало да чисти, оставило мивката пусната, направило наводнение и всичко се боядисало в зелено.
Паул, Клее и Паулклее го успокоили и му помогнали да почисти. После му разказали колко е важно да пази природата и да не забравя никога да спира водата.
Така те станали приятели, а на следващия ден, когато морето се върнало в обичайния си вид, четиримата поправили къщичките, а зеленото човече ги оцветило с пъстри цветове.

Ако и вие имате идея за продължението на приключението на трите човечете, можете да ни я изпратите по имейл до 22 октомври и да се включите в конкурса ни „Историите зад изкуството“.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.