Как се оцветява крава?

Как се оцветява крава?

В гласуването книгата е събрала 6 гласа от общо 1313 гласа в категория „Млади читатели“, разпределени между 49 книги 🙂

Заглавие: „Как се оцветява крава?“

Автор: Зоя Василева

Издателство: ИК „Жанет-45“

Кратка анотация за книгата: „Преди 10 г. избягах от столицата и заживях в едно село. Тук гъмжи от всякакви животинки и насекомчета – гномчета, така че те ме вдъхновиха да напиша тази книга. Вдъхнови ме също и моят по – голям внук, който има силно чувство за хумор, а аз се стремя към това.

Мили деца, след чувството любов, чувството за хумор е това, което ще ви съхрани и много ще ви помага в живота. Отгледайте си го и му се надявайте.“ 

С много любов: З. Василева

Кратка информация за автора: Зоя Василева е родена на 20 март 1955 г. в София. Работила е като учителка в детска градина, преподавала е български език и литература в ЕСПУ. Носител е на наградата за поезия за 1986 г. – на в. „Пулс“, на втора награда от Националния конкурс „Цветан Зангов“ и „Витошко лале“, на наградата за 1993 г. на в. „Тримата глупаци“, а книгата й за деца „Кръгъл ъгъл“ е удостоена с наградата на Съюза на българските писатели за най-добра детска книга за 2000 г. Няколко от стихотворенията в тази книга са намерили място в читанките за първи и трети клас. През 2006 г. е номинирана за наградата на София. През 2008 г. печели националната награда „Христо Г. Данов“, а през 2009 г. – награда за цялостно творчество “ Изворът на Белоногата“. Автор е на стихосбирките „Ако реша да ви обичам“ – 1988 г., „Стъклени храмове“ – 1998 г., „Кръгъл ъгъл“ – 2000 г., „Моите мисли и други дракони“ – 2004 г., „Дишане на обратно“ -2006 г., „Весела чета с боси крачета“ -2008 г. Нейни стихове са превеждани на английски, френски, руски, беларуски, сърбохърватски и македонски език. Тя самата превежда от руски, беларуски, украински и сърбохърватски. Член е на Съюза на българските писатели, както и на Съюза на преводачите в България.

От сайта „Детски книги“: Ревю за книгата „Как се оцветява крава?“ ще откриете тук.

Други книги от този автор/поредица (кликни върху корицата, за да видиш изненадата):

Весела чета с боси крачета

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.