Как се оцветява крава?

Как се оцветява крава?

В гласуването книгата е събрала 6 гласа от общо 1313 гласа в категория “Млади читатели”, разпределени между 49 книги 🙂

Заглавие: “Как се оцветява крава?”

Автор: Зоя Василева

Издателство: ИК “Жанет-45”

Кратка анотация за книгата: “Преди 10 г. избягах от столицата и заживях в едно село. Тук гъмжи от всякакви животинки и насекомчета – гномчета, така че те ме вдъхновиха да напиша тази книга. Вдъхнови ме също и моят по – голям внук, който има силно чувство за хумор, а аз се стремя към това.

Мили деца, след чувството любов, чувството за хумор е това, което ще ви съхрани и много ще ви помага в живота. Отгледайте си го и му се надявайте.” 

С много любов: З. Василева

Кратка информация за автора: Зоя Василева е родена на 20 март 1955 г. в София. Работила е като учителка в детска градина, преподавала е български език и литература в ЕСПУ. Носител е на наградата за поезия за 1986 г. – на в. “Пулс”, на втора награда от Националния конкурс “Цветан Зангов” и “Витошко лале”, на наградата за 1993 г. на в. “Тримата глупаци”, а книгата й за деца “Кръгъл ъгъл” е удостоена с наградата на Съюза на българските писатели за най-добра детска книга за 2000 г. Няколко от стихотворенията в тази книга са намерили място в читанките за първи и трети клас. През 2006 г. е номинирана за наградата на София. През 2008 г. печели националната награда “Христо Г. Данов”, а през 2009 г. – награда за цялостно творчество ” Изворът на Белоногата”. Автор е на стихосбирките “Ако реша да ви обичам” – 1988 г., “Стъклени храмове” – 1998 г., “Кръгъл ъгъл” – 2000 г., “Моите мисли и други дракони” – 2004 г., “Дишане на обратно” -2006 г., “Весела чета с боси крачета” -2008 г. Нейни стихове са превеждани на английски, френски, руски, беларуски, сърбохърватски и македонски език. Тя самата превежда от руски, беларуски, украински и сърбохърватски. Член е на Съюза на българските писатели, както и на Съюза на преводачите в България.

От сайта “Детски книги”: Ревю за книгата “Как се оцветява крава?” ще откриете тук.

Други книги от този автор/поредица (кликни върху корицата, за да видиш изненадата):

Весела чета с боси крачета

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.