Хрониките на Ордиана: Гора от вятър

Хрониките на Ордиана: Гора от вятър

Книгата е събрала 30 гласа в категория „Майстори“.

Заглавие: „Хрониките на Ордиана: Гора от вятър“

Автор: Славея Захариева

Художник на корицата: Анита Камбурова

Издателство: „Тонипрес“

Кратка анотация за книгата: В далечния свят Ордиана шерифи управляват автономни градове, а властта се предава по наследство… Стивън се опитва да живее като обикновен тийнейджър в спокойното селище Картър. Или доколкото е възможно да си обикновен, когато се очаква след време да поемеш управлението на цял град. Това обаче се оказва недостижим блян, когато открива, че е способен да разбира забравена човешка реч, използвана не от двуноги, а от млад вълк.

Внезапната поява на кръвожаден дракон допълнително обърква момчето. Но когато опитва да игнорира странните случки, обясними единствено с магия, се появява загадъчната Ларабел Картър – магьосница и законна наследница. С хладнокръвния си характер тя се стреми да го накара да повярва в магията и да избави народа от дракона.

Какво – или кой – кара дракона да изравнява цели градове със земята? С разкритите тайни от миналото възникват и други въпроси. Какво е довело до осиновяването на Стивън? Защо семейство Картър е отхвърлило собствената си дъщеря и е предпочело да отгледа чуждо момче? И тогава Стивън е изправен пред труден избор: да запази обикновения си живот или да потърси отговорите в мистична гора, предприемайки опасно пътуване с неизвестен край. Ще избяга ли или ще поеме отговорността на съдбата?

Кратка информация за автора: Славея Захариева е на 15 години. Живее в Димитровград и през свободното си време пише фентъзи и научна фантастика. Вече е написала първите шест романа от поредицата „Хрониките на Ордиана”, първият от които е „Гора от вятър“.

Още от книгата:

 
 

vote-01

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.