Хрониките на Ордиана: Гора от вятър

Хрониките на Ордиана: Гора от вятър

Книгата е събрала 30 гласа в категория “Майстори”.

Заглавие: “Хрониките на Ордиана: Гора от вятър”

Автор: Славея Захариева

Художник на корицата: Анита Камбурова

Издателство: “Тонипрес”

Кратка анотация за книгата: В далечния свят Ордиана шерифи управляват автономни градове, а властта се предава по наследство… Стивън се опитва да живее като обикновен тийнейджър в спокойното селище Картър. Или доколкото е възможно да си обикновен, когато се очаква след време да поемеш управлението на цял град. Това обаче се оказва недостижим блян, когато открива, че е способен да разбира забравена човешка реч, използвана не от двуноги, а от млад вълк.

Внезапната поява на кръвожаден дракон допълнително обърква момчето. Но когато опитва да игнорира странните случки, обясними единствено с магия, се появява загадъчната Ларабел Картър – магьосница и законна наследница. С хладнокръвния си характер тя се стреми да го накара да повярва в магията и да избави народа от дракона.

Какво – или кой – кара дракона да изравнява цели градове със земята? С разкритите тайни от миналото възникват и други въпроси. Какво е довело до осиновяването на Стивън? Защо семейство Картър е отхвърлило собствената си дъщеря и е предпочело да отгледа чуждо момче? И тогава Стивън е изправен пред труден избор: да запази обикновения си живот или да потърси отговорите в мистична гора, предприемайки опасно пътуване с неизвестен край. Ще избяга ли или ще поеме отговорността на съдбата?

Кратка информация за автора: Славея Захариева е на 15 години. Живее в Димитровград и през свободното си време пише фентъзи и научна фантастика. Вече е написала първите шест романа от поредицата „Хрониките на Ордиана”, първият от които е “Гора от вятър”.

Още от книгата:

 
 

vote-01

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.