Как се гласува?

Има два варианта за гласуване за децата от 3 до 16 години:

  • онлайн, през вход за индивидуално гласуване. Когато се влезе през този вход, потребителят попълва формуляр за избора на книга, аргументира се защо подкрепя посочените четива и с помощта на родител изпраща формуляра.

Когато гласуването е извършено индивидуално, на посочения във формуляра родителски имейл пристига електронна грамота за почетно жури. Тя може да бъде разпечатана и в нея да бъде вписано името на участника.

  • с помощта на учител/библиотекар, през вход за колективно гласуване. Таблицата за колективо гласуване позволява на учителите и библиотекарите, които активно насърчават четенето, да улеснят читателите при участието им в гласуването за любима книга. Те попълват име на дете и посочена от него книга в електронна таблица с падащо меню.

Този вариант намалява броя на децата, които са прочели харесаните от тях книги, избрали са своя фаворит, но не са успели да гласуват индивидуално, с помощта на родител.

Уточнение: Колективен вот НЕ означава, че всички деца гласуват за една и съща книга!

Ние вярваме, че децата са толкова различни, колкото са и книгите. Затова ги приканваме да намерят своето книжно бисерче.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.