Ела в отбора на Активните #бисерчета2016! Спечели награди!

Активните #бисерчета2016

Фондация „Детски книги“ кани всички млади хора на възраст от 6 до 18 г. да станат част от конкурса „Активните #бисерчета2016“. Той е съпътстваща инициатива към четвъртото издание на наградата „Бисерче вълшебно“ и ще се проведе в периода 10.12.2015 – 17.04.2016 г.

Какви са целите на конкурса „Активните #бисерчета2016“? Чрез него организаторите искат да поканят младите хора да се превърнат в активни посланици и да разпространят чрез свои собствени идеи и инициативи информацията за награда „Бисерче вълшебно“ 2016 сред приятелите и съучениците си.

Бъди читател с мнение!Защо младите от 6 до 18 г.? Защото най-голям лидер на мнение за младите са техните връстници. И защото вярваме, че тяхното въображение може да работи успешно за добри каузи като насърчаване на четенето. Макар гласуването за любима книга да е отворено само за читатели от 6 до 15 г. включително, младежите от 16 до 18 г. също са добре дошли да помогнат с добри идеи и да станат посланици.

Как да се включиш? Убедени сме, че младите хора имат безспорен талант да убеждават (всички родители са го изпитали на свой гръб) и са неизчерпаем източник на идеи. За да се включиш в конкурса:

  • реши дали ще участваш сам или с екип от съмишленици;
  • намери си подкрепящ възрастен – той ще е необходим, за да следи крайните срокове и да ни информира за инициативите ти;
  • Виж официалните правила и попълни електронния формуляр за участие;
  • помисли как да покажеш на младежите от 6 до 15 г., които имат право да гласуват в „Бисерче вълшебно“ 2016, че си струва да бъдеш читател с мнение;
  • бъди наш посланик и не забравяй да използваш хаштаг #бисерчета2016, ако публикуваш нещо в социалните мрежи, за да знаят всички, че работиш за добра кауза.

Има ли смисъл да участваш? Нека те попитаме: „Омръзна ли ти възрастните да ти натякват, че не четеш? А че се занимаваш само с безполезни неща?“ На нас също ни омръзна! Затова те каним заедно да покажем на възрастните, че:

  • Всяко дете има право да чете... каквото му харесва
  • Младите хора са истинското жури на детско-юношеската литература;
  • Ако дадеш възможност на младите хора, те ще те изненадат с добри идеи!

Ще спечелиш ли нещо? Мда, определено обичаме наградите! Но винаги е трудно да кажеш кой проект е най-добър, защото всяко положено усилие си струва, нали? В края на конкурса, по време на заключителния празник „Бисерче вълшебно“ 2016, ще изтеглим 5 участника (индивидуални или отбори), регистрирани в „Активните #бисерчета2016“. Те ще спечелят посещение на български автор (от онези, номинирани в наградата) в тяхното училище/населено място. 

Имаме ли индивидуални награди? Не. Победата винаги е по-сладка, когато е споделена. Но пък ако вие сте причината за посещение на автор във вашето училище/населено място, със сигурност ще се превърнете в звездата на сезона 😉

А ако някой от участниците успее да насърчи много от връстниците си да гласуват в „Бисерче вълшебно“ 2016? Когато получим резултатите от гласуването за любима книга, ще проверим дали вотът не е провокиран от действията на някое от #бисерчета2016. Ако е така, онзи участник/отбор в „Активните #бисерчета2016“, който е убедил най-много младежи да гласуват, ще получи награда – комплект с книги на стойност 200 лв.

Разчитаме на твоята помощ!

Стани активно #бисерче2016 и нека заедно докажем, че силата е в ръцете на младите хора!

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.