Девет хремави планети

Девет хремави планети

Книгата е събрала 35 гласа в категория „Откриватели“.

Заглавие: „Девет хремави планети“

Автор: Румен Иванчев 

Илюстратори: Борис Бонев, Деян Янев, Надежда Георгиева, Невена Николчева, Кристина Славкова, Александра Чаушова, Диана Николова, Михаил Михайлов, Венцислав Вълев

Издателство: „Жанет-45“

Кратка анотация за книгата: 

Приказното пътешествие на Деветте планети ще ви отведе в един фантастичен свят. Девет млади български художници си го представиха и го нарисуваха специално за вас. Четете и се забавлявайте, както се забавлявах и аз, докато пишех! Имената на героите са истински, а онова, за което ще стане дума, може наистина да се е случило.

9… 8… 7… 6… 5… 4… 3… 2… 1… 0


Приятен полет в Космоса!

От автора

Кратка информация за автора: Румен Иванчев е български писател и журналист. Роден на 16 юни 1948 г. в София. Завършил е Висшето техническо училище. Бил е главен редактор на в. „Технически авангард“. Работил е в сп. „Наука и техника за младежта“, в. „Септемрийче”, основател и главен редактор е на първото българско списание за научна фантастика „ФЕП“ (1987–1990). Член е на СБЖ. Автор е на книги с поезия, сатира и на книгите за деца: „Защо?“ (1986), „Петле на покрива“ (1987), „Перко и Петьо рисуват“ (989) и „Девет хремави планети“ (2014).

Първата му стихосбирка „Сянка на река“ (1983) е наградена в конкурса „Южна пролет“ в Хасково. Носител е и на наградата „Фарабулина“ 1993 на Карнавала във Виареджо, Италия. Превеждан е на руски, италиански и английски. От 1990 г. живее и работи в Рим.

Още от книгата:

 

vote-01

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.