Децата от пловдивската ДГ „Чучулига“ се срещат със страхливия вълк Гошо

Олимпия Миран е учителка на децата в група „Ариел“ на пловдивската детска градина „Чучулига“ и тяхна пътеводителка в света на книжките. За трета поредна година децата от групата се включват в „Бисерче вълшебно“. Повече за участието им в наградата разказва г-жа Миран:

Децата се сменят, едни си отиват, други постъпват, но любовта към хубавата детска книга остава завинаги. Както и участието в конкурса.

Тази година не е по-различна от предходните. Отворихме сайта, разгледахме номинираните книжки и прочетохме техните заглавия. И  едно от заглавията  просто остана в главичките на децата  – „Приключенията на страхливия вълк Гошо“ (не стига, че е страхлив, ами е и с името Гошо!). С помощта на родителите закупихме книжката и започнахме да я четем. Четенето протича бавно, защото разглеждаме илюстрациите и търсим всеки един герой. Книгата се оказа безкрайно увлекателна!

„Деца, искате ли да четем за Гошо? И се чува едно мощно „ДА“ и всички деца са седнали в очакване. От палавниците до най-кротките деца са отворили сетивата си за приключенията на страхливия вълк.“

Не остана и родител, който да не познава вълка Гошо и да не е чувал за него.

Но ние още не сме дочели докрай книгата, защото много от децата са болни, а не искаме да пропуснат нито миг от забавлението, наречено четене на книжка. Затова ще гласуваме сигурно последни, но ще участваме ВСИЧКИ!

 

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.