Децата от пловдивската ДГ “Чучулига” се срещат със страхливия вълк Гошо

Олимпия Миран е учителка на децата в група „Ариел“ на пловдивската детска градина „Чучулига“ и тяхна пътеводителка в света на книжките. За трета поредна година децата от групата се включват в „Бисерче вълшебно“. Повече за участието им в наградата разказва г-жа Миран:

Децата се сменят, едни си отиват, други постъпват, но любовта към хубавата детска книга остава завинаги. Както и участието в конкурса.

Тази година не е по-различна от предходните. Отворихме сайта, разгледахме номинираните книжки и прочетохме техните заглавия. И  едно от заглавията  просто остана в главичките на децата  – „Приключенията на страхливия вълк Гошо“ (не стига, че е страхлив, ами е и с името Гошо!). С помощта на родителите закупихме книжката и започнахме да я четем. Четенето протича бавно, защото разглеждаме илюстрациите и търсим всеки един герой. Книгата се оказа безкрайно увлекателна!

“Деца, искате ли да четем за Гошо? И се чува едно мощно „ДА“ и всички деца са седнали в очакване. От палавниците до най-кротките деца са отворили сетивата си за приключенията на страхливия вълк.”

Не остана и родител, който да не познава вълка Гошо и да не е чувал за него.

Но ние още не сме дочели докрай книгата, защото много от децата са болни, а не искаме да пропуснат нито миг от забавлението, наречено четене на книжка. Затова ще гласуваме сигурно последни, но ще участваме ВСИЧКИ!