Читателски клуб „Приказен свят” и техните ревюта на прочетени книги

Децата от трети клас, които са и участници в читателския клуб „Приказен свят” на ОУ „Св. Климент Охридски”, провеждат празничен урок „Знам и мога” пред родители и други гости на 7 март. Решават да включат в представянето и ревюта на прочетени книги в клуба. Избират книгите „Боби и тайните агенти на Дядо Коледа”, „Заек и мечка” и „Пътешествие с Дискавъри експрес”.

„Децата за първи път трябваше да правят ревю на прочетена книга. Въпреки указанията, те се чувстваха неуверени, не знаеха как да започнат. Ето защо се роди новата идея да се разделят на три екипа. В първия миг всичко изглеждаше страхотно, но не е лесно да се работи в екип.

След първия шок и различни мнения се случи чудо. Децата в екипите се обединиха, дадоха най-доброто от себе си, написаха прекрасни ревюта, после разделиха текста на отделни части, разпределиха си ги и заедно решиха как да направят самото представяне. Бях изумена, защото всичко това трябваше да направят за много кратко време – само два дни.

Всъщност най-важното е, че когато приключиха с целия този процес те бяха толкова удовлетворени от своята работа.“, разказва Елена Гитова.

Екипите представят своите ревюта уверено, с отношение и вдъхновяващо. Съвсем заслужено цялата публика ги аплодира.

 
Проектът Читателски клубове „Бисерче вълшебно“ се изпълнява с финансовата подкрепа на Обществения Борд на Telus International Europe.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.