Читатели с мнение има и в ОУ „Иван Вазов“, с. Веселина

ОУ "Иван Вазов" - с. Веселина, общ. ЛозницаС наближаването на крайния срок за гласуване в „Бисерче вълшебно“ 2015 все повече деца дават своя глас за любима книга. Радостното е, че децата са от цялата страна, от големи и малки градове и села. Ето писмото на учителката Валентина Стойчева от с. Веселина, Разградска област:

„Здравейте!

Пише Ви г- жа Валентина Стойчева – старши учител в начален етап на ООС и учител по ИТ при ОУ „Иван Вазов”,с. Веселина, общ. Лозница.

Учениците от I до IV клас при ОУ „Ив. Вазов”, се включиха активно в гласуването за избор на най–добра детска книжка за 2015 г. С моя помощ всяко от децата попадна в света на книжките, предложени за номинации в сайта на „Бисерче вълшебно”. Интересът им бе провокиран от начина на предлагане – попадайки в разделите „Откриватели” и „Мечтатели”, които отговарят на тяхната възраст, и разлиствайки ги чрез електронното им представяне, всяко дете изрази мнение относно своя избор и предпочитание. Някои ученици споделиха, че са гледали филмчета по детските книжки, други казаха, че са чели някои от книгите. Момчетата споделиха, че обичат пиратски приключения, а момичетата биха желали да прочетат за произхода на парите, „Алиса в страната на чудесата” и т. н.

По този интересен начин бе провокиран интересът на учениците към четенето на детски книги. Ученици от III клас обсъдиха и споделиха по случай 2 април – Международния ден на детската книга, любими произведения от български и световни автори.  След осъществяване на гласуването, аз Ви изпратих и нашата колективна форма за гласуване, след което получихме грамотите.

На 01.04.2015г. (непосредствено преди пролетната ваканция и Международния ден на детската книга) грамотите бяха връчени на учениците от директора на училището ни – г-н Четин Юмер. По този начин нашите ученици станаха част от почетното жури за най-добра детска книга, избрана от самите деца – “Бисерче вълшебно”. Благодарим Ви!“

Вие също можете да разкаже за участието на вашите ученици в “Бисерче вълшебно” 2015 като ни пишете на teacher@biserche.com.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.