Четящата чета бисерчета на столичното 39-то училище

Читателският клуб „Четяща чета бисерчета“ в 39 СУ „Петър Динеков“ – София провежда 3 срещи през ноември и декември в училищната библиотека. Ето какво разказва за тях ръководителят на клуба Светлана Петкова.

Първата среща започна със запознаване на учениците и избор на име на клуба. Направихме първи кастинг на непознати книги, част от които са от минали издания на „Бисерче вълшебно“. Децата оценяваха книгите първо само по заглавие, после дадоха своя глас за корицата на книгата, оцениха и по първо изречение, анотация и случаен абзац от книгата.

Втората среща започнахме със забавна игра, в която децата редиха пъзел от корици на книги от миналото издание на „Бисерче вълшебно“.  След това се запознахме с книгите от категория „Мечтатели“ 2019 като им направихме кастинг. Резултатите от оценените заглавия, корици и анотация отразихме в таблица.

На третата среща попълнихме  анкета, в която децата описаха най-интересната и най-неинтересната книга, която са прочели; какво щеше да е името им, ако са герои от приказка; какви геройства ще извършат, ако са главните герои в книга.

Разгледахме подробно всички непознати все още книги от категория „Нещотърсачи“ и децата ги оцениха в таблица. След прочитането им отново ще ги оценим, но вече по съдържание.

Нейното обобщение за дейността на клуба до момента:

„Децата се забавляват, разменят идеи и читателски опит, гордеят се, че са участници в клуба и най-вече, че самите те са оценители на книгите.“

Проектът Читателски клубове „Бисерче вълшебно“ се изпълнява с финансовата подкрепа на Обществения Борд на Telus International Europe.

One thought on “Четящата чета бисерчета на столичното 39-то училище

  1. Pingback: Четяща чета бисерчета в маратонско четене на “Кащанка” – Бисерче вълшебно

Comments are closed.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.