Четяща чета бисерчета в маратонско четене на „Кащанка“

Вече сме ви разказвали за ноемврийските и декемврийски срещи на читателски клуб „Четяща чета бисерчета“ от столичното 39 СУ „Петър Динеков“.

На 6 февруари 2019 г. в училището е дадено началото на детския вот за избор на най-добра детска книга. Децата от клуба посрещат Вал Стоева, председател на съвета на фондация “Детски книги”, която официално открива гласуването и поздравява участниците в клубовете. Децата я посрещнаха със стихотворение, специално написано за началото на гласуването:

Ако обичаш да четеш
и ако искаш да се забавляваш,
влез в сайта „Бисерче вълшебно“
и ще разбереш
с каква огромна ценност разполагаш!

Подбрани книги – нови-новинички
ужасно интересни са за всички!
Чети ги с нас и избери!
Гласуванетоооооо… започни!!!

Учениците се запознават онлайн с четящи приятели от цяла България, включени в мрежата от читателски клубове „Бисерче вълшебно“.

На 19.02 в клуба започва голямото маратонско четене с единодушно избраната книжка „Кащанка“. Всички деца се включват в четенето на интересната история. Децата са пленени от красивите илюстрации и се опитват да нарисуват или оцветят своята Кащанка.

Част от учениците вече са прочели книги от номинираните заглавия в „Бисерче вълшебно“ и представят пред останалите от клуба любимите си истории от тях.

Проектът Читателски клубове „Бисерче вълшебно“ се изпълнява с финансовата подкрепа на Обществения Борд на Telus International Europe.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.