Зимни слънчогледи

Корица: Зимни слънчогледи
Издания:мека корица (английски)
Страници: 52

‌“Баба Лил събужда интереса на малката Тони към рисуването и скоро това става любимото ѝ занимание. По-късно момичето вече печели награди на конкурси по живопис и мечтае да стане известна художничка като майка си.

Но един ден се оказва, че трябва да напусне къщата на баба Лил и да бъде настанена в специален Дом. Тони се успокоява с мисълта, че ще остане там само две седмици. Но минават месеци... Дали някой ще я потърси? Дали Тони отново ще получи внимание и обич? Ще може ли да рисува и да сбъдне мечтите си?”

Кратка информация за автора: 

Писателката Анета Дучева e родена през 1960 г. в град Провадия. Завършила е английска филология във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Работила е като учител по английски език. В периода 1986–1990 г. има публикации в периодичния печат, работи и като сътрудник на Радио Варна.

Автор е на книгите „Тони-Пони“, „Гого“ и „Джобното човече“. Книгите на Анета Дучева са представяни в Българския културен институт в Берлин, в българските училища в Берлин и Хамбург, на Националния фестивал на детската книга, в много училища и библиотеки в България.

Кратка информация за илюстратора: 

Катина Недева е родена на 28.09.1993 г. Отраснала е в Свиленград в семейство на художници и така у нея е пламнала искрата на изкуството. Завършила е Национална Художествена Гимназия "Цанко Лавренов" в Пловдив, след което специалност "Книга и печатна графика" в Национална Художествена Гимназия в София.

Катина Недева е автор на илюстрациите към две от книгите на Анета Дучева - "Пиано от картон" и "Зимни слънчогледи". Освен илюстратор, Катина е и автор на "Птиче село" (ИК "Жанет 45") и на поредицата "Смешни факти за животните" (изд. "Робертино").

Още книги от този автор:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.