Захарни мистерии 1: Магическият договор

Корица: Захарни мистерии 1: Магическият договор
Част от Захарни мистерии поредица:
  • Захарни мистерии 1: Магическият договор

 

Вярвате ли в чудеса и магии?

Ако отидете в град Белони, ще си отговорите сами на този въпрос!

Още от съвсем малка Елина е чувала, че жителите на града твърдят, че в него стават истински чудеса и магии.

Но тя винаги е смятала, че всичко това са глупости. Че в живота не се случват и изобщо не може да има никакви магии. Обаче това внезапно се променя, когато нейната съученичка Чарли изяжда странен шоколад. Отначало тя само говори неразбираеми неща, а след това изненадващо позеленява. Има ли истина в легендата за вълшебните сладки на мадам Пико? От всички хора изглежда само сдържаният Робин знае повече.

За да помогнат на Чарли, те трябва да разгадаят мистерията вълшебния куфар със сладки, която ще ги отведе до невероятния Музей на захарните изкуства. А времето ги притиска! Защото те тримата не са единствените, които търсят това място на чудесата.

Кратка информация за автора:

Таня Воозен работи на пълна заетост като отваряща консерви за котарака си Тигър и използва свободното си време, за да пише детски и юношески книги. Родена е през 1989 г. в Кьолн, но скоро след това бяга в Айфел, където и до днес броди из горите в търсене на магическо приключение. Независимо от „сладкия си талант“, предпочита да предоставя приготвянето на вълшебни сладкиши на героите от романите си, тъй като нейните кулинарни произведения изчезват моментално по странен начин. Като всеки истински автор тя притежава безброй лавици, пълни с книги, и, разбира се, черпи идеите си от най-абсурдните си сънища.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.