Войната, която промени Рондо

Корица: Войната, която промени Рондо
Издания:твърда корица

 

Войната идва в идиличното градче Рондо и променя всичко. Възможно ли е трима приятели да спасят любимия си дом?

Данко, Зирка и Фабиан живеят спокойно в малкото градче Рондо, в което цари такова щастие, че дори цветята пеят. Докато един ден не пристига Войната със своя тътен и гибелни черни цветя.

Жителите на Рондо не знаят какво да направят. Опитват се да разговарят с нея, да се борят, но нищо не помага. Единственият шанс на Данко, Зирка и Фабиан е да се обединят с останалите жители и да използват силата на Светлината, за да спрат непрогледния мрак.

По-актуална от всякога, „Войната, която промени Рондо“ на украинските автори Романа Романишин и Андрий Лесив е книга, която провокира размисъл и отговаря на детските въпроси, като събужда надеждата и показва ценността на мира.

Книгата е отличена с редица международни признания, сред които: награда Bologna Ragazzi Award 2015 и награда Litakcent 2015. Включена е в престижния каталог White Ravens 2015 и е избрана за най-добра илюстрирана книга на 2021 г. според Kirkus и международна книга на 2022 г. според USBBY – Съвета на САЩ за книги за млади хора.

Българското издание на книгата е обвързано с благотворителна кауза. Издателство „Софтпрес“ дарява всички свои приходи от книгата на Български червен кръст в помощ на пострадалите от войната в Украйна.

Кратка информация за автора/илюстратора:

За създателите на книгата и цялостния им замисъл, прочетете тук.

Откъс:

Войната, която промени Рондо Романа Романишин Андрий Лесив

Историята от книгата оживява в анимационен филм тук.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.