Вкусна география

Корица: Вкусна география

 Двама разбойници обикалят България с колата на баба си, правят си номера, смеят се, мърморят, похапват от местните лакомства и пишат заедно непълната, неточна и абсолютно невероятна география на своята страна. Приключенията им се услаждат: от страшните пчелояди до спускането с всъдеход из Родопите, от пещерната юфка до черешовите горички или спокойния пикник до шабленския фар. Всички рецепти в книгата са изпробвани наистина и изядени до шушка.

Кратка информация за авторите: Във “Вкусна география” младите автори Анна Бодакова и Дара Варадинова разказват своите впечатления за българските географски ширини през погледа на героите и чрез вкусните рецепти, събрани по време на пътуванията с техните родители из България.

Книгата е създадена по идея на доц. Десислава Димитрова, доцент по ботаника на БАН и двигател на българската секция на СлоуФуд. Тя предлага на изд. “Точица” да разкажат повече за България през призмата на автентичните български ястия, характерни за всеки регион. Така се появява и идеята за опознаване на страната ни през погледа на личното преживяване. Дара и Анна измислят и сюжета на книгата – двама братовчеди обикалят с баба си и колата й из България. Така авторите неусетно променят и учебниците по география, разказвайки по достъпен и много любопитен начин за красивите кътчета на България.

Все още няма оценки.

Моля, оценете книгата

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.