Вирусът и други мънички организми

Корица: Вирусът и други мънички организми
Издания:твърда корица
Страници: 64

 

Тази книга ще ти разкрие вълнуващия свят на микробиологията. Историята на вируса Петър и неговите врагове и приятели е не само увлекателна, но и изпълнена с достоверна и проверена от експерти информация.

Предстои да научиш:

  • Какво представляват вирусите и как те се различават от бактериите?
  • Как действат, как се разпространяват и защо са устойчиви на антибиотици?
  • Кои са силните и слабите страни на нашата защитна система и как работят ваксините?
  • И още нещо особено важно: как хората могат да се предпазят от вирусите – как се спазва хигиена правилно, кога е време за карантина и какво значи да повишиш имунитета си.

Кратка информация за автора:

Богуш Янишевски е завършил MBA и е посветил целия си професионален живот на развитието на неформалното образование. Убеден е, че светът може да се промени към по-добро, и това трябва да стане чрез реформи в образователната система. Янишевски вярва в персонализираното обучение, поради което в работата си прилага инструменти, свързани с менторството.

Представя себе си като семеен мъж и баща на две изключителни деца. Освен че е създал текста на „Вирусът и други мънички организми“, е автор и на научнопопулярни книги за деца по икономика и политика, както и на издания за космоса, климата и човешкия мозък.

Кратка информация за илюстратора:

Макс Скорвидер e илюстратор и графичен художник, куратор, университетски преподавател и ръководител на графичния отдел в Университета за изящни изкуства в Познан.

Роден през 1980 г. в Познан, Полша. През 2005 г. получава диплома за отличие и магистърска степен от студиото по литография на професор Стефан Фикнер. През 2011 г. завършва докторска степен. дисертация „Дискретният чар на графиката в изкуството в съвремието“. От 2016 г. работи като ръководител на катедра „Графика“ във Факултета по графика и визуална комуникация. От 2020 г. е титулярен университетски професор.

Работи в тандем с Богуш Янишевски, когато сложните темите трябва да се представят на децата с възможно най-подходящите за това текс и илюстрации.

Кратка информация за преводача:

Милена Милева има 35-годишен профeсионален опит в областта на превода от полски, руски и английски.

Списъкът с полските автори, които е превела за българските читатели, включва имена като Марек Биенчик, Анджей Сташук, Кшищоф Варга, Мариуш Шчигел, Ришард Капушчински, Витолд Шабловски, Малгожата Гутовска-Адамчик, Йоланта Тубелевич, Мечислав Кюнстлер.

От 1984 г. работи като журналист в Българската телеграфна агенция (БТА), редакция „Международна информация“. Носител е на полския орден „Златен кръст за заслуги“ (2019 г.) и на медала „Заслужил за полската култура“ (1992 г.). „Вирусът и други мънички организми“ е първото детско заглавие на издателство „Ракета“ в неин превод. Но не и последното.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.