Ветман и неговите бионични животни

Корица: Ветман и неговите бионични животни
Издания:мека корица
Страници: 400

 

Ветман не е обикновен ветеринарен лекар – той има изумителни приятели – бионични животни, както и специални лечебни сили.

Когато Имоджен и Финдли разкриват страховит план, който поставя кучетата и котките из цялата страна в опасност, могат да се обърнат само към невероятния супергерой… Ветман. Времето тече бързо, а злодеят, с когото се борят, таи омраза в сърцето си. Ще намерят ли бърлогата му, преди да стане твърде късно?

Ветман живее в къщурка извън едно сънливо английско градче, в което никой не подозира, че спасява животни със своите невероятни бионични изобретения – освен самите животни, разбира се! Но се задава беда… защото Мъжът без име също е устроил лагера си наблизо и планира да отрови кучетата и котките из цялата страна.

Когато Имоджен и Финдли се натъкват на ранен таралеж и го завеждат при Ветман, те нямат представа, че им предстои да поемат на важна мисия за спасението не само на новия си бодлив приятел. Заедно с Ветман и смелите му бионични приятели те трябва да се справят с Мъжа без име!

Кратка информация за автора:

Професор Ноел Фицпатрик е световнопризнат ветеринарен хирург, основател на Fitzpatrick Referrals в Съри и звезда в хитовото шоу по Канал 4 „Супервет“, което се излъчва за 17-и сезон. Още като дете Ноел измисля Ветман като герой, който може да спасява ранени и изоставени животни по света и да ги прави отново здрави, като използва изумителните си изобретения, направени от вещите, захвърлени от хората. Той е изключително развълнуван да сподели историята за героя си със своите читатели. Ноел живее в Съри с котките си от порода Мейн кун Рикошет и Ескалибур.

Кратка информация за илюстратора:

Джеймс Лансет е илюстратор, режисьор и почитател на жълтите чорапи, който живее в Лондон! Израснал в Кардиф, като дете той бил обсебен от комиксите, видеоигрите и всички фантастични неща. С годините и докато ставал все по-брадат, тези вдъхновения се засилвали, затова се преместил в Лондон да учи Илюстрация и анимация в университета „Кингстън”.

Кратка информация за преводача:

Милена Иванова е завършила история в СУ „Св. Климент Охридски“. Работи като специалист комуникации и преводач на художествена литература. Има дългогодишен опит в книгоиздаването, а по настоящем е специалист „Връзки с обществеността“ в Българското дружество за защита на птиците. Милена има интереси в областта на историята и литературата, пише стихове и разкази, изпълнител е на мбира, т.нар. пръстово пиано – музикален инструмент, характерен за Централна и Южна Африка.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.