Възход

Корица: Възход
Издания:мека корица

 

Ърбън фентъзи роман, който се вписва в актуалните тенденции в жанра, но действието му се разгръща в българска среда. Книга за една епична битка на силите, които са създали света, но планират и неговото унищожение. Книга за една епична битка на силите, които са създали света, но планират и неговото унищожение.

Мистериозна ограда затваря софийското село Бистрица, където плъзва зловеща свръхестествена зараза, която превръща хората в същества, подобни на зомбита.

Найден и приятелите му трябва да се борят, за да оцелеят и да защитят близките си. В процеса на тази борба със свръхестествените създания те ще открият и изненадващи тайни за своя произход, и необикновени сили, които се отключват в тях.

Никога границата между доброто и злото не е била толкова размита.

Светът е изправен пред епична битка. Дали магията ще се върне отново сред хората и ще преживее нов възход?

Романът е апокалиптична история, която търси паралели между легендите и преданията от Европа, Близкия изток и Азия, за да създаде една нова митология. Показва как вярванията на народите оформят гледната точка, чрез която хората виждат движещите сили, дали началото на света и способни да доведат и до неговия край.

Използвайки средствата на популярния жанр градско фентъзи, романът интерпретира темата за гнева на младото поколение, поставено в критична ситуация, но не само като стихия, а и като създател на нов свят. Когато старият свят е заплашен от унищожение, точно представители на младото поколение откриват в себе си сили да се противопоставят на злото и да го преборят.

Корицата и илюстрациите в изданието са дело на автора Николай Пашалийски. Романът е неговият дебют.

Откъс:

Възход

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.