Трите ??? и Призрачният замък

Корица: Трите ??? и Призрачният замък
Част от Трите ??? поредица:
Издания:мека корица (английски)
Страници: 144

Поредицата Трите въпросителни (Трите???) е създадена през 20 в. в САЩ с участието на Алфред Хичкок и е известна и под името Тримата детективи. По-късно тя се доразвива в Германия. Преведена на много езици, днес поредицата наброява над 150 книжки и за нея продължават да пишат различни писатели.

Кои са Тримата детективи? Юстъс Йонас е детектив №1 – наблюдателен, умен и съобразителен. Вторият детектив – Питър Шоу, е много добър в спортовете, бърз, силен и да не му излизаш насреща! Боб Андрюз или детектив № 3, отговаря за проучванията и архива в детективската агенция. Понякога помага в местната библиотека и не е чудно, че носи очила, защото чете много.

В първата книжка от поредицата Трите ??? - Призрачния замък, тримата детективи се заемат да намерят истински Призрачен замък за известен режисьор на филми на ужасите. И го намират! Там обаче има странни загадки за разрешаване, а от детективите (както и от читателите) се иска доста смелост.

Кратка информация за автора:

Роберт Артър е американски писател, автор на приключенски романи (1909-1969 г.). Автор е на десет книжки от поредицата за тримата детективи „Трите ???“.  Завършил е журналистика. Работи като сценарист в Холивуд. Два пъти носител на Наградата за автори на криминални романи в Америка и на наградата „Едуард“ за най-добра радио пиеса.

Кратка информация за илюстратора:

Айга Раш е немска художничка и илюстратор на книги (1941-2009 г.), известна като автор на кориците на детската поредица „Трите ???“. Започва работа за немското издателство „Космос“ през 1962 г., където илюстрира многобройни заглавия за деца и юноши.

Кратка информация за преводача:

Виолета Вичева е млада българска преводачка от немски език. Завършила е специалност „Немска филология“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Превела е детските книги „Трите??? и Призрачният замък“, "Трите ??? и шептящите кукли“ „Животът на Лота“. Занимава се с научна работа.

Откъс:

Още книги от тази поредица:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.