Тончо Торпедото или големи грижи за малките вълшебства

Корица: Тончо Торпедото или големи грижи за малките вълшебства
Издания:мека корица

 

Тончо е Торпедо заради изключително скоростните си вълшебни обувки, които го правят недостижимо бърз. Обувките са в рода му по наследство, но пък званието Торпедо си го носи по заслуги, нищо че рядко му се удава да хвърчи с тези свои бързоходки.

Цяла суматоха се забърква около историята за мистериозното изчезване и почти професионалното (като в криминалетата по телевизията) търсене на Тончовите безценни обувки.
Тази история води до други истории или пък другите истории водят до тази история – важното е, че всички истории са истории за Тончо и за малките вълшебства в живота му, за които той полага големи грижи. А за момче като Тончо, за семейство като неговото и за град като Птичи поглед вълшебствата са ежедневие.

Произшествия на улицата, куп перипетии в училище, някой турнир по летяща топка, премеждия с розови овце, инциденти с люти чушки или пък срещи на по целувки (за онези, сладкарските, става въпрос)… В Птичи поглед всичко може да се случи, но вълшебство ли е, що е – всеки някак нещо ще научи!

Кратка информация за автора:

Анастасия Кабакчиева-Стоянова е юрист по професия, а към юридическото образование е добавила и икономическо. Въпреки сериозността на професията си Анастасия е ярък представител на бъбрива и ведра порода хора. Тази нейна същност се забелязва и в живия ѝ стил на писане.

„Обичам да търся необичаен поглед върху обичайните неща, да намирам странното в обикновеното, да се смея на сериозното и да откривам добрия и дълбокомислен замисъл в хаоса около нас.“

Това споделя тя за себе си, а нейният дебют като автор – „Тончо Торпедото или големи грижи за малките вълшебства“ – потвърждава убедително горното твърдение. Анастасия има опит и в работата с деца – може би затова е успяла така фино да улови нотките хумор, приключенското настроение и необичайно отношение към живота, които никой не умее по-добре от децата.

Кратка информация за илюстратора:

Борис (Bobb) Клисурски е роден в София и е завършил приложни изкуства през 1986 г., като първоначално се развива в тази област. След това учи анимация в класа на Пройко Пройков и дълги години работи като художник-аниматор по множество български и чуждестранни анимационни филми и сериали. Има и два авторски късометражни филма, реализирани с подкрепата на НФЦ. Споменете ли думата „комикс“, можете да бъдете сигурни, че сте приковали вниманието му. Художник на комикси в няколко родни и чуждестранни комикс издания и периодика. Има участие също в редица изложби на карикатури, комикси и илюстрации в различни европейски страни. Работи и като илюстратор, предимно на детска литература. С две думи – върши чудеса!

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.