Тиха нощ! Свята нощ! +CD

Корица: Тиха нощ! Свята нощ! +CD
Издания:твърда корица + CD (английски)
Страници: 32

Отново е Коледа, светът отново блести в празнични светлини и в очакване на щастливи бъднини. В Европа и в Америка, в Азия и в Австралия, навсякъде, където християни живеят, звучи една песен - „Тиха нощ, свята нощ“, най-известната песен в света.

Било 1818 година. Наближавало Рождество Христово, но душите на жителите на австрийското селце Оберндорф не преливали от радост. Наоколо царяло опустошение след поредната война и хората не виждали в нищо надежда.

Младият помощник-свещеник Йозеф Мор и органистът в местната църква Франц Ксавер Грубер гледали умълчаните планинци и мъка свивала сърцата им. Как да им помогнат? Тогава се родила идеята да поднесат на своите енориаши един необикновен подарък - една песен, написана специално за тях, песен, която да им върне вярата в Божията милост и да им вдъхне упование в бъдните дни...

В тази книга немският писател Вернер Тусвалднер е разказал историята на необикновената песен, илюстрирана с прекрасните картини на Роберт Ингпен. А в приложения диск ще намерите изпълнението на български език и допълнителна информация.

Кратка информация за автора:

Вернер Тусвалднер завършва история, немски език и литература и отдава живота си на преподаване и писане. Пише романи за възрастни, радио- и театрални пиеси, както и за телевизията. Но сред творчеството му се откроява най-вече любовта към историята - така се ражда и идеята за “Тиха нощ! Свята нощ!”.

Кратка информация за илюстратора: 

Роберт Ингпен е сред най-значимите имена на детската книга в Австралия. Роден през 1936 г., той вече има десетилетия опит и творчество за гърба си, илюстрирал е над 100 заглавия, повечето от тях за млади читатели. За работата си Роберт Ингпен е награден с най-престижното отличие - медала “Ханс Кристиан Андерсен”.

Откъс:

https://issuu.com/biserche_valshebno/docs/silent_night_holy_night_body-3-5

Още книги от тази поредица:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.