Търся приятел (двуезично издание)

Корица: Търся приятел (двуезично издание)
Издания:мека корица (английски)

Катеричката Борина живееше на зелено борче в гората, а под борчето един язовец си беше направил къща. Всеки би си помислил, че щом живеят толкова близо, двамата са добри приятели, но това не бе така. Те почти не се познаваха. Поздравяваха се учтиво, но даже не си знаеха имената…

Дали ще се опознаят по-добре? Дали ще станат приятели? Лесно ли е да станеш приятел с някой, който живее близо до теб? Хм! Хм! Историята, за която се разказва на два езика – български и английски, ще ви накара да се засмеете.

От приказката-басня „Търся приятел” децата ще разберат по достъпен за тях начин, че е важно да проявяват внимание към всеки, който живее край тях. Освен това онези деца, които обичат да рисуват и оцветяват, могат да развихрят цветовото си въображение.

Книгата е част от поредицата "Направи си книжка".

Кратка информация за автора/илюстратора:

Юлия Момчилова е родена в гр. Сливен. Завършва Музикалната гимназия в гр. Бургас и Българска Държавна Консерватория. Работила е в Софийски духов оркестър. От студентските си години сътрудничи на детските редакции на Българска национална телевизия и Българско национално радио като автор на приказки, стихотворения и сценарии.

Има публикации на куклени пиеси, а също на приказки и стихотворения в различни детски списания и вестници, между които сп. "Славейче", "Другарче" (Ниш), "Калинка", "Пчелица", "Бърборино", в. "Детски свят", в. "Венче" и др. Получавала е награди от конкурси за оригинални куклени пиеси - „Златният делфин“ (анонимен),  гр.Варна (1990 г.) и „Михаил Лъкатник“ гр.Ямбол (2003 г.); за стихотворения - от анонимния конкурс Непубликувана поезия за деца „Стоян Дринов“ (2013 и 2014г.), а през 2016 г. става носител на Националната награда за детска литература „Петя Караколева“ с книгата си „Игрите на палавата виелица” (2015г.).

Авторка е на музика за деца и на текстове за детски песни от композитора Филип Павлов. Сборници с нейни приказки и стихотворения са публикувани от издателствата: "Фют" ("Лесно ли е да си Дядо Коледа?", „Дъга” ("Зелени игри"); „Български писател” („Зимни лудории”); „Писец” („Вълшебната нощ”, „Игрите на палавата виелица”, „Охлювче” и „Артисти”), като последните шест книги са илюстрирани от авторката.

Още книги от този автор:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.