Светулко и Усмивката

Корица: Светулко и Усмивката
Разтворите ли страниците на тази книжка, ще се гмурнете в приключенията на любими наши герои от
света на животните. Ще станете свидетели на пакостите на едно малко вълче, което още в първия ден от постъпването си в детската градина изпочупва играчките и изпокъсва книжките на децата. Скоро обаче разбира, че без приятели не може да се живее.
Ще се запознаете с поточето, което преодолява редица произшествия и накрая се превръща в красиво
водопадче, което радва сърцата на присъстващите. Ще узнаете как едно самотно еленче намира щастието вътре в себе си и сред своите приятели. Ще се изненадате от таланта и уменията на изоставено кутре, приютено от малко момче и как на едно състезание то спечелва голямата награда и сърцата на публиката. И всички разбират, че не е важно да си богат, а да си с добро сърце.
А Светулко и Усмивката са тези, които помагат на героите в трудни ситуации. Защото, както казва Светулко: "Не е важно дали е навънка нощ или ден. Всеки да прави добро е роден!"

 

Кратка информация за автора:

Мария Маринова Маринова е родена на 03.12.1944 г. в град Добрич. Завършва гимназия в родния си град, Институт за културно-просветни кадри със специалност „Театър” във Варна и Учителски институт - български език и литература в Смолян.

От 1976 година живее в град Сандански. Работила е като библиотекар в гимназия „Яне Сандански” в града. Дълги години ръководи ученически литературно-творчески и театрални състави към Центъра за работа с деца, читалището и училищата в града. Първата й книга със стихове за деца („Леткина плетка”) излиза през 1986 г. Отличена е с награда. Следват „Тайнството на библиотеката” (1988 г.), „Ха познай” - гатанки (1991 г.), „Закачка-плачка” - стихове за деца (1996 г.), „Гатанки загадки за дечица сладки” (2004 г.), „Атагорд чудовището” (2006 г.), носител на наградата на СБП, „Мило коте” (2012 г.), „Рисунки без лилаво” (2013 г.), „Звезден сън” (2016 г.) - първа част на фантастичната приказка и „Войната на адроните” - продължение на пътешествията на малкия Пепи в Космоса.

Маринова сътрудничи със свои творби на списания и вестници за деца и възрастни. Автор е на пиеси за деца, текстове за песни. Член е на СБП от 1995 г.

Други книги от автора:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.