Седемте чудеса на г-н Хакарайнен

Book Cover: Седемте чудеса на г-н Хакарайнен
Part of the Маури Кунас series:
  • Седемте чудеса на г-н Хакарайнен
Editions:мека подвързия
Pages: 48

Вижте и научете за Седемте чудеса на света в забавната компания на г-н Хакарайнен.

Този неуморим пътешественик, но и странен сомнамбул, винаги може да ви изненада – с ролята си на мумия, увита в тоалетна хартия в Египет, укротител на крави в Индия, готвач на спагети от вълнена прежда във Венеция...

Маури Кунас изобразява чудесата на света, доказвайки ненадминатия си талант на разказвач и илюстратор. Фактите са проверени, а хуморът гъделичка.

Ще се видим в Индия, ехааа!

Кратка информация за автора/илюстратора:

Маури Кунас е най-успешният автор на детски книги във Финландия. Издадени са над четиридесет негови книги на 35 езика.  

В своите книги Маури Кунас предлага на младите читатели несравнимата радост от откривателството - неговите илюстрации са пъстри, богати и хумористични. Той е ненадминат в това да предава историята по нов и весел начин, както и да пресъздава познати истории и легенди с нови възхитителни обрати. Книгите му са с топла атмосфера, изобилни и преливаща от образи и цветове.

Първата детска книга от Маури Кунас е „Книга за финландските джуджета“ и тя излиза през 1979 г. Той е и дипломиран графичен дизайнер от Университета за изкуство и дизайн в Хелзинки. Работил е като политически карикатурист в редица финландски вестници.

Кратка информация за преводача:

Росица Цветанова е завършила специалност „Скандинавистика“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Хоноруван преподавател в СУ „Св. Кл. Охридски“.

Превежда художествена литература от фински, датски, шведски и норвежки език. На нея дължим преводите на български език на Маури Кунас, Оле Лун Киркегор, Бардур Оскаршон, Анне Рагде, Юстайн Гордер и др.

Носител е на наградата „Васа Ганчева“ за художествен превод от скандинавски езици.

Excerpt:

Още книги от този автор:

За презентацията е нужен JavaScript.