Сърцето е юмрук

Корица: Сърцето е юмрук
Издания:мека корица (английски)

 

 „Сърцето е юмрук“ е роман за любовта и душевната мъка. Можем ли да се влюбим, без да ни разбият сърцето?

Един ден на учениците се поставя необичайна задача – всеки от тях да подготви проект за един орган от тялото, прилагащ знанията от няколко училищни предмета. Изведнъж всички се събуждат от апатията. Пишат имейли до градската болница, изучават симптомите на болестите, слушат музика, преглеждат книги...

В търсене на информация Алине, новото момиче в класа, което не говори с никого, все по-често среща Оливър в болницата, където в кардиологията лежи баща му със синдром на разбитото сърце след развод. Алине избира точно сърцето – голямо като юмрук, но толкова мощно, че движи цялата ни машина.

Оливър, от друга страна, избира окото, камерата на нашето тяло, органът, който прави филма на нашия живот. И признавайки, че се е влюбил в Алине, той осъзнава колко много истина има в това, което Малкият принц казва в любимата ѝ книга: „Човек може истински да вижда само със сърцето. Най-важното нещо е невидимо за окото“.

Роман за първата любов, по детски чиста и малко срамежлива, и за смелостта, която тя дава, за да се преодолеят тежките семейни ситуации и самотата на младите хора в този отчужден свят.

Кратка информация за автора:

Ингри Уведие Волден (р. 1981) има диплома по политически науки и работи като музикален колумнист и критик от няколко години. Дебютният ѝ роман „Alt som teller“, който се очаква да излезе на български, е номиниран за наградата за детски дебютен роман от Министерството на културата на Норвегия през 2016 г.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.