Разкрий ме, ако можеш!

Корица: Разкрий ме, ако можеш!
Издания:мека корица

 

13 истории с неочакван край и изненадващи решения. Можеш ли да отгатнеш?

Въпросите са вътре и са към теб! Ще имаш ли достатъчно логика и съобразителност да оцелееш в сблъсъка си с нея? Очакват те 13 необикновени преживявания. Първо ще попаднеш директно в центъра на войната между две цивилизации, а мисията за мир на принцеса Кармелита току-що се е провалила. След това ще разбереш, че едно пране може да се окаже най-фаталното събитие в живота на млада двойка. Детектив Мърфи почти ще умре, преследвайки жесток убиец, защото бизнесът е рискован. Ники от нашия клас определено ще продължи да бъде най-странното същество на света, а Ханк - най-големият късметлия, когото си виждал. Едно любопитно момче ще се изправи срещу духа на антикварния магазин. Той по случайност е и властелин на мълниите и гръмотевиците.

Тъкмо оцелял от този водовъртеж, ще се сблъскаш с истински кръвопиец на остров Мадагаскар. Ще научиш как няколко банана в сладкарницата могат да ти провалят живота. После ще погледнеш към бъдещето на Земята през 2030 година. Джунглата вероятно ще убие един кръвожаден гангстер пред очите ти, а след това... След това ще се пренесеш в Благоблинград, преследвайки Призрачния рубин – най-скъпоценният камък (реално) съществувал някога на Земята, а интервю ще ти вземат лично от „Гоблейшън Таймс“. После османците ще нападнат едно българско село и трябва бързо да решиш къде да скриеш най-ценното имàне на Горан. А накрая двама напористи младежи от Бъркшир Хатауей ще се състезават за най-голямата награда в корпоративния свят на Америка.

Ти трябва да решиш загадките, за да може всичко и за всички да завърши добре.

Кратка информация за автора:

Владимир Караджов е български писател, учен и университетски преподавател. Доктор по икономическа и социална география. Автор е на научнопопулярната поредица „Географски приказки“, включваща книгите „Етиопска приказка“ (която е най-превежданата българска книга за 2018 година), „Океанска приказка“ и „Амазонска приказка“ (предстояща), както и на книгите „Алени строфи от Аликанте“ и „Разкрий ме, ако можеш“.

Природата, приключенията и пътешествията играят важна роля в творчеството му. Мечтае хората да заобичат планетата Земя и да пазят нейното удивително многообразие. В голяма част от творчеството му присъстват реални научни факти и действителни събития. Това прави историите още по-въздействащи. Роден е и живее в град Благоевград.

Кратка информация за илюстратора:

Биляна Караджова работи в сферата на корпоративните финанси и рисуването е найно удоволствие и хоби. Тя е съпругата на автора.

Кратка информация за редактора:

Професор доктор на филологическите науки Цветан Ракьовски е сред най-изтъкнатите експерти в областта на литературата в България. Литературовед, университетски преподавател, редактор и автор на книги. Носител на национална награда за литературна критика „Иван Мешеков“. Проф. Ракьовски е сред най-разпознаваемите историци, теоретици и критици на българската литература, със собствен физиономичен глас сред цяла една генерация от изтъкнати имена в съвременното литературоведско поле. Безспорен авторитет в общността.

Откъс:

Razkrii-me

Още книги от автора:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.