Приказки за животните

Корица: Приказки за животните
Част от Образователни приказки поредица:
  • Приказки за животните
Издания:мека корица (английски)
Страници: 80

 

Книгата на М.Дружинина „Приказки за животни“ е от поредицата на издателство „Кипо Прес“, която нарекохме „Образователни приказки“. В нея по забавен начин са разказани интересни факти за животни и птици, които децата лесно ще запомнят, защото са поднесени под формата на приказки.

Защо му е на пеликана такава огромна човка?

Кои са най-бързите и най-бавните животни?

Какво се крие в гърбицата на камилата? ... и много други.

Книгата е подходяща за най-малките деца в предучилищна възраст, но би могла да бъде интересна и за по-големите, които вече могат да четат сами.

Кратките приказки, поднесени на достъпен език, са идеална възможност за децата да се упражняват да четат с разбиране.

Кратка информация за автора:

Първите стъпки на Марина Владимировна Дружинина като пистел са свързани с емблематичния за Русия вестник „Литературная газета“ . Там тя става главен редактор на хумористичния отдел, където публикува и първите си разкази. През 1992 г. получава наградата „Златният телец“, която се връчва на най-добрите писатели-сатирици. Любовта й към детската поезия и проза се заражда след раждането на сина й. Тогава започва и сътрудничеството и с най-популярното детско издание „Веселые картинки“.

През 2007 г., сборникът с приказки „Вълшебната флейта“ е избран за книга на годината в Русия от Асоциацията на книгоиздателите.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.