Приказки за безстрашни момичета

Корица: Приказки за безстрашни момичета
Издания:твърда корица
Страници: 128

 

Този прекрасно илюстриран сборник съдържа 15 приказки от цял свят с необикновени главни героини. Те са умни, безстрашни и независими, поемат контрол над съдбата си, без да разчитат на принцове или рицари.

Запознайте се с Брадаманте, която се впуска в битка върху летящ кон, Унанана, която спасява децата си от търбуха на слон, малката Моли Упи, която надхитря великан, и още много храбри момичета.

Кратка информация за автора:

Анита Ганери е автор на детски образователни поредици. Написала е повече от 300 детски книги, сред които и бестселър поредицата "Страховитото в географията" (Horrible Geography). Носител е на множество престижни отличия.

Интересува се от културология, география и естествознание. За „Приказки за безстрашни момичета“ тя казва:

„Историите в тази книга не разказват за онези момичета, които обикновено се срещат в приказките. Те са за героини, които действат, вместо да чакат. Те имат собствено мнение и поемат инициативата, което не означава непременно, че винаги постъпват правилно.

Тези харизматични героини са много различни и по нищо не отстъпват на мъжките образи, които вероятно познавате по-добре. В митовете и народните приказки срещаме смели герои като Тор или Тезей, както и забавни шегаджии и пакостници като Локи или Ананси. Защо да няма същото разнообразие от женски образи?“

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.